Sziget 2001

Bűvészrobot, gumibaba

2001. 08. 06., 13:30 | Frissítve: 2001. augusztus 06., hétfő 18:04

A Sziget történetének egyik legjobb koncertje után következett az, amire végképp nem számított senki: a Nagyszínpadot megtámadta egy robot, és addig nem volt hajlandó elmenni, amíg meg nem engedték, hogy bűvészkedjen.

Freestylers
A Freestylaz hatórás szerepeltetését be kell írni bizony a panaszkönyvbe, vastag filctollal, ennek ellenére nem maradtunk szégyenben, csak azokat lehet sajnálni, akik lemaradtak róla. De ezt úgyis megírja valaki más, ne ragozzuk. A mi témánk ezerszer érdekesebb, ti. hogyan kerül egy robot a Nagyszínpadra vasárnap délután?

Történt ugyanis, hogy a koncert végeztével a végtelenül hepi konferanszié bejelentette, hogy következik az isteni és utolérhetetlen David Merlini, az élő legenda, a szabadulóművészek Petőfije, aki eddig mindent és mindenkit túlélt: oroszlánok közül jött ki sértetlenül, égő tűzhely mellett olvasott újságot, sőt, egyszer rágó nélkül ment randira.

Talán felkapja a fejét az olvasók egy része. Igen: David Merlini azonos a Barátok Közt egyetlen robotszereplőjével, az újgazdag szektás droiddal. David már a sorozatban is kiválóan alakítja a gépembert, lévén maga is az, így érthető lelkesedéssel nyomultam be a láthatóan tájékozatlan közönség közé, hogy megnézzem, mire jut egymással a Sziget és David Copperfield-o-matic.

"Nem fél a haláltól, de tiszteli"

Merlini őrjöngve megbilincselte magát, és transzba esett, majd forogni kezdett a tengelye korül. Két inkalos próbálta visszatartani az eszeveszetten sípoló fémtestet, a robot azonban bemászott egy vízzel teli rézköcsögbe, magára zárta, és három percig benne volt. Aztán kijött, lihegett, és tapsot várt érte. Annyira cuki.

Sajnos ez az intermezzo sem tudja feledtetni azt a tényt, hogy újra sikertelenül próbálkoztam a Hobo megismerésével és megértésével. A színházsátorban perezentált József Attila estjét szinte lehetetlen volt megközelíteni két táncoló kispaptól, de ők még a kisebbik gond voltak. Újra elkövettem sajnos azt a hibát, hogy két rajongójának elmeséltem híres látomásom, miszerint Hobo egy híres halott költőnkről mintázott gumibábuval autózik, és bolgár hiphopzenét hallgat, közben pedig zokogva szaval.

Elhajtottak bennünket a francba.

Tarlós-index:
[Veszélytelen, minden robot aszexuális.]
hirdetés