Sziget 2001

Politikusokat csak napijeggyel!

Torgyán Dzsí a Szigetre látogatott

2001. 08. 07., 19:13 | Frissítve: 2001. augusztus 08., szerda 09:24

El sem hiszem, hogy V-vel egy órát voltam hajlandó várakozni, egy olyan emberre, aki a világon a legkevésbé érdekel: Torgyánra. Aztán megjött a Szigetre egy igazi politikus arc, akinek szerintem semmi keresnivalója nem volt itt, maximum látogatóként, napijeggyel.

Az exkisgazda független valami, nem értek hozzá, elindult egy halom fotóssal a hátában meg az arcában, akik csodák csodája nem a Zdob si Zdub nevű macedón megakirály HC bandát fotózták, hanem ezt. Torgyán Gerendaival édesdeden társalog, majd megérkezik az első sörsátorhoz. És elszabadult a pokol.

Tapsoltak. Tapsoltak!!! Nem hittem el, komolyan. És akkor Torgyán megáll, és azt mondja: "Megmentjük a Fradit." Még nagyobb taps. Első Seduxen. Éppen azon morfondíroztam, hogy ugyan minek jött ki a Szigetre, ha nem kampányol, mert ezt megmondták ugye, hogy nem kampányol, amikor találkoztam hazánk egyik legnagyobb politikai elméletgyárosával, akit nem nevezek meg, mert kirúgnak, és ő azt mondta:

"Ha Torgyánt és Csurkát összegyúrnánk,

az a legveszélyesebb elegye lenne a csokkerságnak, és azzal mindenkit le lehet nyomni." Valóban, József zseniális politikus, kiváló ötlet volt. Azt, hogy a választásokon ennek semmi, de semmi hatása nem lesz, most megmondom, pedig tényleg nem értek hozzá, mert ezeket az embereket a Sziget utolsó napján messze nem az érdekelte, hogy melyik politikus jön ki közéjük vasalt nadrágban meg szaténingben, hanem az, hogy igyanak, és végre jól érezzék magukat, pont azoktól távol, akik most idejöttek.

Kérdezném: Akkor meg minek? Akkor miért kell összecsődíteni negyven fotóst, Gerendait, az inkalosokat, egyáltalán: egy politikus (Tarlós "Godface" Istvánon kívül) miben különbözik a Szigeten mondjuk tőlem? A válasz megvan. Tessék beállni a sorba, sárga a mai napijegy.

A további program röviden: gyermeksimogatás, Krisnasátornál szívhezkapás, Szivárványsátorba be nem menés, Világzenei színpadnál (a Téka játszott éppen) lelkes bólogatás, majd az ősmagyar gabonaételek sátránál beszélgetés a főpékkel. Az eszem megáll, komolyan.

Torgyán nagyon gyorsan mozog egyébként, két Kilkenny között megtett legalább fél kilométert, alig lehetett utolérni.

Aztán hazament, szegény megizzadt kissé, de azt mondják jól érezte magát, ekkora szerencsét, emberek: jövőre is lehet Sziget.

Tarlós-index:
[Veszélytelen, errefelé a pirospozsgás menyecske és nyalka legény a menő.]
hirdetés