Sziget 2001

Szubjgájd: hatos (utolsó előtti)

Augusztus 6., hétfő

2001. 07. 30., 11:48 | Frissítve: 2001. július 30., hétfő 19:43

Hétfőn már levezetünk. Fáradunk, koszolódunk. Reszketeg kézzel markoljuk a korsót, amely ugye műanyag pohár, és öntjük befele a kora délutáni életmentő sört, hogy elérjük a Nagyszínpadon az Incognito laza diszkódzsesszét. Nem lesz Wailers, helyette ez a német izé... Áh!

A Nagyszínpad 15.00 órás ébresztőprodukciója tehát az Incognito, ezzel melegítünk az első levezetőkörre.

Sasszem Cseresznye
18.00 órakor Eagle-Eye Cherry, a gyönyörű Neneh öccse vezeti elő zenés szórakoztató műsorát, amely alighanem rockklasszikusokból fogik állni. Ahogyan az MTV-ből emlékszem, ez a kisebbik gyerek is baromi tehetséges. Hogy mostanában mit csinál, arról keveset tudok, majd meglátjuk hétfőn.

19.30-tól ugyanitt, a Nagyszínpadon kötelező Animánk.

Aztán 21.00: Wailers helyett Guano Apes - micsoda különbség!

Megint a világzenét bírnám ajánlani helyette: 21.30-tól Värttinä, kedves finn lányok mutatják be nekünk, sokadnapos ugroknak, milyen is az a skandináv etnopop. (Nagyon jó!)

Van még itten néhány esti program, úgy látszik, ezen a napon minden értelmes koncert a 20.00-23.00 intervallumba esik... 20.00, Pesti Est színpad - a már nevében is sokat ígérő Dolby Buster koncertje. Öreg punkok és rockerek nyugdíj-előtakarékossági hobbiprojektje durva funkyban vagy valami olyasmiban, sajátos, na.

21.00-től az Est Rádiós műsorvezetővé konszolidálódott egykori pinavadász, Szasza és zenekara, az Action könnyű, unplugged jellegű műsort ad. [Pesti Est színpad, értelemszerűen.] Már csak azért is érdemes lesz meghallgatni - ha tényleg unplugged lesz -, hogy vajon hogyan szólnak csupaszon a nem túl kiesztergált, inkább torzítókra, semmint dallamokra épülő Action-dalok.

20.00, Wanted: a pénteki rockabillynapról valamiért lemaradt Gorilla együttes - amely a Mistery Gang mellett a műfaj hazai főemlőse - ered a mezőny után.

Még talán érdemes lesz megpróbálni a metált: az amerikai thrash egyik újjáéledő klasszikusa, az Overkill muzsikál 21.30-tól, utána pedig [23.00] az egyszerű, sodrós magyar punkzene őszülő forradalmárai jönnek: Auróra. [Metal Hammer színpad]

Hanem aztán itt vége is. Kész. Vagy a Bahián a Band Of Mad Women? (A név jó, de?) [02.00]

Egy elég jelentős isten
Éjszakai széjjelesésre a New York Party Arena (na, ez viszont gusztustalan egy prosztó név) lehet a legalkamasabb azoknak, akik még bírják a trance helyett lassan standard bűnözőzenévé, illetve posztpatacipős tinédzservircsafttá züllő drum and basst. Grooverider azért elég jelentős isten volt, hátha még... (Mondjuk, Roni Size is az volt, ugye, oszt mégis hova jutott!) Jön régi társa, a derék Fabio, a magyar levezetők pedig (akik néha erősen rávernek a külföldről idehaknizó sztárangolokra): Palotai, Cadik és Boolek.
hirdetés