Sziget 2002

Bulvár-sziget a Dunán

Marketingkomp népszerűsíti a Szigetet

2002. 07. 26., 13:54 | Frissítve: 2002. július 26., péntek 17:34

Szenzációs nevezetességgel gazdagodott Budapest. Az Úszó Sziget, amely könnyen tűnhet hevenyészetten álcázott, low budget vietnámi csapatszállító hajónak, mostantól tíz napig látható a Dunán, ami valójában információs csatorna.

Szenzációs nevezetességgel gazdagodott Budapest - jelentette be Till Attila a sajtó képviselőinek egy műfákat szállító kompon. A Sziget Fesztivált megelőző, figyelemfelkeltő események sorába tartozó szenzáció, ezúttal - az előző évek feldíszített kamionjai és Trabantjai után - egy Úszó Sziget.

Az Úszó Sziget megálmodói, a SuperGroup nevezetű csoport idén áprilisban, az Erzsébet híd - választásra buzdító - becsomagolásával vált ismertté. A csoport vezetője, Till Attila, aki kisebb pályamódosítása után a közeljövőben már nem mint művész, hanem a magyar Big Brother show bulvár-műsorvezetője lesz látható, először korábbi munkájukat magyarázta meg.

Till Attila, még művészi és média-ideológusi minőségében igazította ki a sajtó azon állításait, miszerint a SuperGroup áprilisban becsomagolta az Erzsébet hidat. Ők ugyanis - lévén hozzátettek az eredetihez - valójában átépítették azt. Till ezt követően rátért az Úszó Sziget című alkotásuk ismertetésére. Kiderült, hogy az Úszó Sziget nem egy öreg, homokkal felszórt komp, amelynek végeibe valamelyik délután műfákat állítottak, hanem információátadó felület. Sőt, Till Attila, ha már úgyis ott volt, lerántotta a leplet az eddig, hibásan, Dunának nevezett képződményről, amely, minden híreszteléssel ellentétben nem folyó, hanem óriás információs csatorna.

Az információátadó felület, amely a pallérozatlan néző számára könnyen tűnhet bevetés után hazatérő, hevenyészetten álcázott, vietnámi csapatszállító hajónak, mostantól tíz napig közlekedik folyamatosan az információs csatorna Hajógyári sziget és Batthyány tér közti szakaszán.

Till Attila búcsúzóul kiemelte az Úszó Sziget igazi különlegességét, mégpedig, hogy a több nézete van, úgy mint felülnézet és különböző oldalnézetek, nem esett viszont szó az alulnézetről, feltehetően vízrendészeti szabályok miatt. Az esemény végén, az egyik műfa árnyékában, Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapító-rendezője még bejelentette, hogy jövő héten megkezdődik a fesztivál.

hirdetés