sziget2003

Keleti oldal, nyugati oldal

Belga és Dopeman, no meg Majka

2003. 08. 04., 14:33 | Frissítve: 2003. augusztus 04., hétfő 14:41

Trendi verejtékfürdő ocsmányságokat kiabáló account managerekkel, valóságshow-rap és a Ganxsta Zolee Polgári Kör.

A bejáratnál két kimenőn lévő ügyfélkapcsolati manager összeborulva, könnyes szemekkel énekli, hogy "Ne nézzél faszkalap nyugdíjas!", beljebb pár Pinknek álcázott titkárnő biciklisfutárokkal flörtöl, mellettük pedig néhány gimnazista lány a melldüllesztősnek nevezett rituális hímcsalogató táncot adja elő, pedig azt már csak kispálon, esetleg bécsújhelyi Linkin Park koncerteken szokás.

A tömegben azután eltűnik a személyiség, elvész minden ismertetőjegy, csak annyi biztos, hogy egy kisebb hordányi izzadt felsőtestű humanoid lény ugrál egymás verejtékében. A színpadon a Belga pattogtatja a szavakat, a tömeg velük üvölti az Ovi-rapet, majd a zenekar buzdítására eléneklik a Petróleum lámpa című tábortűzrevaló nosztalgia himnuszt is, persze gondosan ügyelve arra, hogy a dallamfoszlányok mögül még a legátéltebb pillanatban is ki lehessen érezni a távolságtartást, az iróniát és a cinizmust.

Sehol egy gondosan hajtogatott baseballsapka, egy oldallánc vagy legalább egy háromnegyedes nadrág, a rapperek ma este máshol buliznak, talán a popsátorban, ahol Majka papa, az ózdi hős, meg Dopeman, a mi önjelölt Dr. Dre-nk pergeti a rímeket.

SMS-ben a kirgiz rap ellen

Odaát nincs tömeg és verejtékfürdő, maroknyi műszaki egyetemista és pár ultraortodox jásznánási rapper nyomja csak az első sorokban, a többiek csendes fejbólogatással jelzik, hogy képben vannak.

Az SMS-falon a Ganxsta Zolee Polgári Kör szabotázsakciójának hatására egymást kergetik a Pityinger-istállót szidalmazó frappáns jelmondatok, többen kétségbeesésükben az Animal Cannibals után kiáltanak.

Pedig Dopeman és Majka mindent megtesznek a sikerért, megmozgatják a közönség interakcióra hajlamos felét, Sziget-rapet költenek, és végigugrálják az egész koncertet, ráadásul mindezt unalmas dobalapok helyett egy négytagú zenekar kíséretében. Csak a hangosítással nem bírnak, amely úgy tűnik érthetetlen belső-kirgizi dialektusra fordítja az ízes magyar szövegelést, és ezzel párhuzamosan orkánerejűre növeli a basszusokat.

- A rap halott. - állapítja meg hevenyészett beszámolómat hallgatva a csapos a popsátor sarkában álló italkimérésben, majd feltekeri a magnón a California Love-ot 2pac-től, és lelkes "Rázzátok a picsátok!" felkiáltással eltűnik a pultos lányok gyűrűjében.

hirdetés