sziget2004

Cukorpótló és a multikulturális fals

A Sugababes a Szigeten

2004. 08. 05., 02:41 | Frissítve: 2004. augusztus 09., hétfő 02:58

A Sugababes leginkább egy plázák főterén haknizó amatőr zenekearra emlékeztet, és már az sem menti meg őket, hogy néha olyanok, mint egy jól sikerült Benetton-reklám.

A színpad előtt vörös tarajos punk üvölti, hogy "Mindig ezekre a csajokra verem!", odébb három plázacsaj villantja egymásra frissen manikűrözött műkörmeit. A színpadon közben a Godzilla kezdő taktusaira színre lép a multikulturális politikai korrektség sztárzenekara, a Sugababes.

A tömeg értetlen arccal figyeli a színpadon a lányokat, akik három bárszéket húznak középre, felpattannak rá, és unott arccal rázendítenek egy jóhangulat-gyilkos, lassú számra. Csendben elvesztjük a reményt, hogy itt bármilyen pörgés lesz, beletörődve pöcköljük odébb a fejünkre zuhanó frizbiket, és irigykedve nézzük azt a rockert, aki valahonnan szerzett egy rendezői széket, belepakolta a sörét, no meg saját magát, hogy azután empirikus pszichológiai tanulmányt fogalmazzon a poplányok érzelmi fejlődéséről.

A Sugababe-k, akik Benetton-reklámokhoz hasonlóan színes klipekben éltek a fejünkben, most szürkék és unalmasak, sőt még a nagy áttörést hozó sláger egyszerű refrénjét is hamis fejhangon éneklik. Mintha csak a jászárokszállási művelődési ház diszkópéntekjének playbackkoncertjén lépne fel, meggyötört arccal énekli el a Sugababes mind a három slágerét, meg persze a Sting-feldolgozást.

Plasztikromantika

A Sugababes leginkább egy esküvőkön és bevásárlóközpontok születésnapi partijain koncertező haknizenekarra emlékeztet, a dallam időről időre megbicsaklik, ilyenkor a lányok nagy amplitúdójú fenékriszálással próbálják meg elterelni a közönség figyelmét.

Nemsokára megunjuk a zenekart, és inkább hátat fordítunk a színpadnak, a tömegben bikinis lányok pörgetik a szalagot, és dobálják az apró bumerángokat a zsenge gyepre ledobált műanyag járólapokon. És akkor felhangzik az elmúlt év legromantikusabb száma, de az idő sajnos még nem eléggé összesimulós, nappal van, ráadásul csak vörösboros kólát lóbáló punkok vannak a közelben.

Előttünk feltűnik egy "Borééé maszturbálok" feliratú pólót viselő, amúgy budai úrilány benyomását keltő csaj, könnyes szemmel ringatózva énekeli a refrént, majd magához húz egy megszeppent punkot, és az ujjatlan pólójára fröcskölő vörösboros kólával mit sem törődve romantikusan hozzásimul.

Mellettünk már karkörzéssel melegítenek a háromcsíkos pulóvert viselő animás lányok, talán a Sugababes is abbahagyja végre, persze csak miután még egyszer eléneklik az Overload című popklasszikust.

hirdetés