Szenes Andrea sem indul az elnöki székért, pedig...

2007.12.14. 17:18

És akkor itt a képrejtvény megfejtése! A megoldás Szenes Andrea, ha van mersze, nézze meg alant, hogy miért. Sikeres megfejtés nem volt, így a nagy értékű Ferrarikból álló ajándékcsomagot megtartjuk magunknak. De azért lejjeb tekerve találhatnak egy kis meglepetést. Mindenkinek, aki szereti.

Tehát Szenes Andrea. Szinte mesébe illó történet az övé: háromszor indult az elnöki posztért, háromszor verte vissza a kuratórium Szenes Andrea elnökaspiránsi próbálkozását, mindeközben öt évig volt alelnöke a köztévének, két kormányt és öt tévéelnököt élt meg feje fölött.

Andrea rátermettségét számos nagysikerű tévéműsorral bizonyította már. Kisebb tévés munkák után a köztudatba 1993-ben robbant be: ekkor indult a Szenes Andrea Show. A négy diplomával (filozófia, angol, pszichológia és rendező) is bíró Andrea úttörő volt a tévés talkshow műfajában, a hazai kereskedelmi televíziózás kezdete előtt olyan sztárokat szólaltatott meg, mint Sylvester Stallone, Tom Hanks, James Belushi, Pierce Brosnan, Robin Williams vagy például Allen Ginsberg, Jehudi Menuhin.

1995-ben jelenkezett a kábelen sugárzott Szív tévén a Hívd Andreát! című beszélgetős, tanácsadós műsorral, amit 1999-ben hagyott abba a tévéalelnöki felkérés miatt. Igazán kár, hogy a heti rendszerességgel jelenkező Hívd Andreát! már nem lehet képernyőn, így csak a főcímdallal vigasztalódhatunk. (Ha titkolt vágyak törnek rád, hívd fel Andreát!/ Ha bánt a lelki problámád, hívd Andreát!/ Ha úgy érzed, hogy nincs tovább, hívd fel Andreát!/ Ha nem tudod hogy mit remélj, hogy mit ne csinálj, mit tegyél,/ vár egy jóbarát, hívd fel, hívd Andreát!)

1996-ban a Magyar Televízió 1-es csatornáján politikusokkal indított beszélgetős műsort, a Horn-kormány fémjelezte korszak legtöbb ismert politikusával készült bensőséges Szenes-interjú, a sokszor frivol beszélgetésekből többnyire kiderült, hogy bizony a politikus is ember. Emlékezzünk ezekről az évekről Andrea Pozsgay Imrével készült fotójával.

Andreát máig rejtélyes okokból 1999-ben felkérték a magyar közszolgálati televízó műsorokért felelős alelnökének. Elnökhelyettesi pályafutása kis megszakítással (kirúgták, perelt, nyert, visszahelyezték) csaknem öt évig tartott, és bár mandátuma 2003 augusztusában lejárt, a kuratórium azóta sem hívta posztjáról.

Nem telt eseménytelenül az alelnökösködés utolsó éve: 2003 januárjában Andrea édesapja Szenes Iván "Nemcsak a húszéveseké a világ - Szenes Iván írta" címmel sorozatot indított az MTV 1-en. nem sokkal később, 2004. májusában maga Andrea is újra képernyőre került a közszolgálati tévé egyes csatornáján "Amiről beszélnek – nemcsak a férfiaké a világ" című hetente sugárzott műsorával. Ebben a showban vállalta először a nyilvánosságot Anettka párja, Rezső.

A fiatal televeíziós személyiség mindeközben háromszor próbált az alelnökségnél feljebb jutni: 2001 februárjában, 2002 augusztusában és 2004 februárjában adott be elnöki pályázatot, mindháromszor sikertelenül. Hogy mostanában mivel foglalkozik Andrea, nem tudjuk, honlapján 2004. szeptemberi az utolsó hír, a Velvet fotóriportere látta és meg is örökítette őt a legutóbbi operabálon. Értesüléseink szerint tévéelnöknek sem jelentkezett, pedig mottója örökérvényű és iránymutató: Szeretném, ha a világ egy olyan hely lenne, ahol mindenki egyenlő, de különböző lehet nemre, fajra, vallási hovatartozásra, bőrszínre, testmagasságra és minden egyébre való tekintet nélkül.

Na de mindez annyira nem is érdekes, hiszen az Index megszerzett pár fotót Andrea pályafutásának különböző korszakaiból és ezeket a most szeretnénk megosztani országgal világgal, mert hisszük, közelebb hozza mindenkihez Andreaát az embert, Andreát a nőt. A Magyar Televizió egykori elnökhelyettese például odáig van a bundákért

Szenes Andrea bundában

Az Egyesült Államokban töltött időszakban Andrea megtanulta, hogy egy mosoly falakat dönthet le.

Szuperközeli a szupermosolyról

Andrea gyakran nagy feltűnést keltett extravagáns harisnyáival, amiket előszerettel megmutatott műsoraiban is.

Országalmás, turulos harisnya

A Hívd Andreát! című show felvételén készült az alábbi kép, különösebb kommentárt nem is fűznénk hozzá.

Mosoly és makrofon

Andrea műsoraiban annyi sztárral, celebritással, hírességgel mutatkozott együtt, hogy később kisebb személyiségzavar jelei mutatkoztak rajta, de hála pzsichológusi végzettségének, ebből a korszakból emelt fővel kerülhetett ki.

A Michael Jackson hasonmásverseny helyezettje

"Magyarországon kétféle politikus van, aki már beszélgetett Szenes Andreával és aki csak fog" hangzott annó a műsorának mottója. Erre rímelve súgjuk halkan, hogy Magyarországon kétféle ember van, aki látta már Szenes Andreáról, hazánk vezető női egyéniségéről az alábbi képet és aki most látni fogja.

Dögös vörös

A fenti fotó ihletésére az elkötelezett Szenes-rajongóknak szeretnénk kedveskedni ezzel a háttérképpel.