Nyilvánosak lesznek az MTV szerződései?

2008.01.10. 15:34

A testület vezetője az elnökség következő ülésére terjesszen elő a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának közérdekű tevékenységével összefüggő adatok nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos javaslatot, a közszolgálati médium pedig a saját szerződéseinek nyilvánosságra hozataláról korábban elkészített és aktualizált ütemtervet - döntött szerdai ülésén a kuratóriumi elnökség.

Egyben felkérték Rudi Zoltán tévéelnököt, hogy „biztosítsa a közpénzek felhasználásának és a közfeladatok ellátásának társadalmi kontrollját a gazdálkodásra, a szerződésekre, a szakmai feladatellátásra” és azok betartására vonatkozóan, a gazdálkodási működési adatok teljes körének nyilvánossá tételével.

Hogy ez mit jelent? Hát hogy a köztévét felügyelő kuratóriuma végre odaszólt az MTV vezetésének, hogy esetleg, netalántán legyenek már nyilvánosak a szinte csak költségvetési támogatásból élő szervezet szerződései és kifizetései. Meg úgy az egész gazdálkodás.

Minderre ráadásul január 16-ai határidőt szabott a testület, amely egy másik döntésében arra kérte fel az MTV elnökét, hogy „szabályzatban rögzítse a nyilvánosságra hozatal rendszerét és szabályait”.

Vagyis már csak egy hét és megtudhatjuk például az MTV székházszerződésének részleteit vagy mondjuk azt, hogy mennyibe kerül a Krém a köztévének. Hacsak. Esetleg. Netalántán.

Addig is a közérdekű adatok az MTV honlapjáról itt.