Az Oasis elhajította díját a Brit Awardson

Index, MTI
2010.02.17. 10:17 Módosítva: 2010.02.17. 10:20
Triplázott Lady Gaga: a Brit Awards mindhárom olyan kategóriájában nyert, amelyben jelölték. Az Oasis vitte el az utóbbi harmincév legjobb albumának járó díját a Coldplay elől, Liam Gallagher rögtön a tömegbe is dobta a szobrocskát.

A legrangosabb brit könnyűzenei elismerés 30. díjkiosztó gáláján, a londoni Earl's Court rendezvénycsarnokban Lady Gaga vehette át kedd este az év legjobb külföldi énekesnője, az év külföldi felfedezettje, és a The Fame című lemeze után az év legjobb külföldi albuma díját.

A hazaiak közül Dizzee Rascal és Lilly Allen kapta az év legjobb férfi és női előadójának járó elismeréseket. Előbbi az ebben a kategóriában szintén jelölt Robbie Williamst is megelőzte, utóbbi pedig karrierje első Brit Awardsával távozhatott a londoni gáláról.

Robbie Williams sem maradt elismerés nélkül: ő különdíjban részesült a brit zenei élethez adott kiemelkedő hozzájárulásáért.

A régi nagy nevek közül az Oasis is külön elismerést kapott: a (What's the Story) Morning Glory című album a Brit Awards történetének legjobb lemeze lett.

A szobrocskát a banda nevében Liam Gallagher vette át, és ugyanazzal a mozdulattal a közönség közé hajította. Öccsének, Noelnek nem volt nyoma a rendezvényen; igaz, ő már tavaly, egy európai turné kellős közepén otthagyta a manchesteri bandát, mondván: elege van, távozik, mivel képtelen Liammel a továbbiakban együtt dolgozni.

Az év külföldi férfi énekese Jay-Z lett - olyan neveket előzött meg, mint Bruce Springsteen és Eminem -, az év brit felfedezettje a JLS, a legjobb brit együttes a Kasabian.