Eltemették a Bee Gees alapítóját

2012.06.08. 19:12
Előzmény (1)

Családtagok, barátok és rajongók búcsúztatták pénteken szülővárosában, Thame-ben a közelmúltban elhunyt Robin Gibbet, a Bee Gees együttes egykori tagját.

Gibb végakaratához híven úgy vett búcsút rajongóitól, hogy koporsóját egy üvegfalú, négylovas hintóban vitték körbe az oxfordshire-i városban, mielőtt felravatalozták volna a Szűz Mária-templomban. A zenész sok száz tisztelője sorakozott fel a ceremóniára a hintó útvonala mentén. A kocsit kísérő gyászolók között volt Barry Gibb és a pop professzoraként ismert tekintélyes rádiós és televíziós személyiség, Paul Gambaccini is.

A templomban a BBC beszámolója szerint a Bee Gees I Stated A Joke című száma és az elhunyt művész egyik utolsó szerzeményének, a Titanic Requiemnek egy részlete, a Don't Cry Alone című dal szólalt meg. A 62 esztendős Gibb hosszú ideje küzdött rákbetegséggel, május 20-án bekövetkezett halálát veseelégtelenség okozta.

Robin Gibb zenei karrierje 1958-ban kezdődött, amikor két fivérével megalakította a Bee Geest. Az együttes csaknem 30 albuma több mint 110 millió példányban kelt el. Az 1977-es Szombat esti láz című filmhez írt zenéjüket több mint 40 millió példányban vásárolták meg, ezzel minden idők legkelendőbb filmzenéjévé lépett elő.

A The Daily Telegraph értesülése szerint idén egy későbbi időpontban a londoni Szent Pál-székesegyházban is gyászszertartással emlékeznek meg Gibbről.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport