Megvan A Szám nyertese

2014.03.09. 11:11

Szombat éjjel lezárult az Index alternatív dalversenye, A Szám. A Király utcai Kuplungban tartott gálán fellépett mind a négy döntős formáció, sorrendben Szabó Benedek, a Middlemist Red, Zomblaze és Iamyank. A szavazni a fellépések alatt is lehetett, az utolsó koncert után pedig a szavazós cikkben is látható lett, hogy

A Szám 2014 nyertese a Middlemist Red lett.

7,11-es átlaggal a döntő legfiatalabb formációja nyerte a szavazást, bizonyítva a tételt, hogy a rock és a hagyományos zenekari felállás örök és elpusztíthatatlan. Tavaly novemberben hozták ki azt az EP-t, amin a döntőbe jutott Single Switcheroo is szerepel. A zenekart leginkább a reneszánszát élő psych rock (most éppen neo-psych) vonalba sorolják, az abszolút laikusok számára ezt legegyszerűbben az LSD-inspirálta későbbi Beatles-dalokkal lehetne legegyszerűbb illusztrálni, de azért ez ennél sokkal bonyolultabb. A Szám zsűrije mellett több magyar zenei blog (itt, itt, itt és itt) is elismerően írt a Middlemist Redről a novemberi kislemezük óta.

Ezzel a dallal nyertek:

A Szám fődíja pedig nem más, minthogy a Middlemist Red felléphet az augusztusi Sziget fesztiválon, az Index pedig felajánlott egy médiacsomagot, amelynek keretében készítünk nekik egy koncertvideót is.