no

Gyönyörű magyar lány miatt sír fél Ázsia

2014.04.20. 22:04 Módosítva: 2014.04.23. 11:15

Egy lelkes Kína- és zenerajongó olvasónk nagyon kedves sorokat küldött az Index szerkesztőségébe Váradi Viktóriáról, aki úgy tűnik, ma már nemcsak az egymilliárdos lakosú ázsiai ország egyik kedvenc tévés arca, de énekesnőként is szép karriert futott be:

Várady Viki egy magyar lányka, aki Kínában igen sikeresen bontogatja szárnyait. Nagy népszerűsége van TV-s műsorokban, és egyéb zenés, mulattató jellegű rendezvényeken.

Olvasónk egy videoklipet is linkelt, amin Váradi kisasszony matyóhímzéses blúzban énekel egy aranyhalas medence és egy sün mellett andalogva, félig angolul, félig kínaiul. A téma az álom, a szerelem és egy pekingi randevú.

Úgy tűnik, hogy Viki 维多利亚, azaz Viktória néven már popsztár Kínában. Ez az a videó, amin én, és sokan mások, mint sinológusok hátast dobtunk. 

Íme a You and Me:

Váradi Viktória - You and me

Itt pedig egy válogatáskazettányi mandarin nyelvű dalt lehet meghallgatni Váradi Viktóriától, akinek tényleg nagyon komoly rajongótábora van, imádják a kínai kommentelői.

A kínai Megasztártól a hongkongi tévéig

A 29 éves Váradi Viktória a Keleti Nyelvek Iskolájának volt diákja. 2009 óta él Kínában, mután megnyert egy külföldieknek rendezett, Ki tud többet Kínáról? versenyt. 2011-ben az Indexnek is adott interjút, emiben elmondta: kezdetben csak második lett a Megasztár helyi változatában, a Hunan Tv-n futó Kínai Hídban (Hanyu Qiao), innen küzdötte fel magát a Hongkong Szatelit TV-nél műsorvezetőjévé.

Akkor az volt a terve, hogy egyre nagyobb presztízsű tévécsatornákhoz jusson be (Kínában ugyanis legalább 100 országos adót lehet fogni), a médiasztárságról pedig így mesélt:

Nem szoktam magamra médiasztárként gondolni, és nem is kell nagy dolgokra gondolni. Mondjuk, megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy Peking belvárosa közelében béreljek egy lakást egy orosz barátnőmmel. Ehhez persze tudni kell, hogy brutális árak vannak arrafelé. Kocsim nincs, mert naponta háromszor olyan dugók vannak, hogy jobban megéri taxival vagy tömegközlekedéssel járni.

  

Van viszont egy ügynököm, mert már annyi a felkérés és a meghívás, hogy nem bírom megszervezni. Ő biztosít egy saját sminkest, ami elengedhetetlen, mert nem minden műsornál vannak olyan sminkesek, akik tudják, hogy hogyan kell egy európai nő arcát előnyösen kifesteni. De mindössze ennyi a sztárság, nem kell nagy dolgokra gondolni.