Nem Zöld Pardon, de kicsit mégis

2014.04.29. 14:10
Barba Negra Track néven új hely nyílik a Zöld Pardon helyén. Elmentünk megnézni mitől lesz más a ZP-hez képest, de szignifikáns különbséget nem találtunk.

A botrányos körülmények között elköltözött Zöld Pardon helyét vette át a Rákóczi-hídnál a Barba Negra Track, ami a Barba Negra nevű belvárosi szórakozóhely kültéri változata lesz nyáron. A sajtóbejáráson arra voltunk kíváncsiak, hogy a nem éppen szerencsés elhelyezkedésű területen található szórakozóhely mennyiben változott az előző állapotához képest, és milyen programokra számíthatunk a nemsokára beinduló buliszezonban. A válasz egyszerű: nagyjából ugyanarra, mint a Zöld Pardonban.

Ugyan a sajtótájékoztatón a szervezők külön kihangsúlyozták, hogy ez nem a Zöld Pardon, hanem a Barba Negra Track, ami ugyanebben a kerületben található anyaklub identitását igyekszik áthelyezni erre a szórakozóhelyre. Ehhez átfestették a helyszínt, az elemeket kicsit áthelyezték és építettek egy sokkal nagyobb, impozánsabb színpadot, amit a Supernem avatott fel három új számmal. A valóban elég tisztességes színpadhoz fénybeállás is világítópróba is járt. bár délután fél hatkor fényes nappal nem annyira lehetett élvezni a villogó stroboszkópokat.

A szervezők annyit azért elmondtak, hogy lesz egy zenész bár, ami egy exkluzív klub a nagybetűs Szakma számára, és csakis vendéglistával lehet majd ide bejutni. Hasonlóval próbálkozott annak idején a Zöld Pardon is Szeparé néven. A helyszínen egyébként egy kisebb színpad is épül, itt például pénteken és szombaton house bulik lesznek. Arra a kérdésre, hogy a közeli Infópark cégei mit szólnak majd ehhez, annyit válaszoltak, hogy nagyon jó a kapcsolatuk az ottani a tulajdonosokkal.

A fellépőlistát elnézve azért felmerül, hogy mégis miben különböznek ezek a zenekarok a Zöld Pardon eddigi repertoárjától.

Ugyanabból a hazai palettából merítünk

- kaptuk a választ a kérdésre. Azt is kiemelték, hogy sokkal nagyobb teret kapnak a magyar fellépők, de szó sincs arról, hogy a rock/metál klubként elhíresült Barba Negra itt kizárólag kemény zenekarokat hozna. Lesz például Kosheen, akik valószínűleg már nem csak itt élnek Magyarországon, de valószínűleg már az állampolgárságért kopogtatnak Áder Jánosnak, annyiszor léptek fel nálunk az utóbbi 10 évben. Külön ki lett emelve a 40 éves Korál zenekar koncertje az eredeti felállással, de lesz itt Vastag Csaba, Sing Sing, Kowalsy meg a Vega,  Junkies-szülinap és Hooligans.