A horgászat az új ananász

2014.11.06. 14:52

Nagy nap ez az Indexnek: nem elég, hogy Jenei Miklós kollégánk a mai napon Junior Prima díjat nyert, ma mutatjuk be azt a videoklipet is, amit kollégánk, Klág Dávid rendezett Péli Sárival közösen az EZ Basic nevű magyar zenekarnak. Szintén ők rendezték azt a híres klipet is Szabó Benedek Huszonöt című dalához, amiben egy ananász történelmet írt, sőt, szerepel benne a tegnap este Oscar-díj-döntőbe került Bucsi Réka is. 

-2.png

Ebben az új klipben már nincs ananász, viszont az a Jakab Juli a főszereplő, akit mostanában több filmben is lehetett látni: Török Ferenc Senki szigete című filmjében ő az egyik főszereplő, a szökött vidéki menyasszony, illetve Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlanjában ő viszi el a hajszálait a lefolyóból, azaz teszi lapátra a film főszereplőjét. (Egyébként a Huszonötben is benne volt egy kis szerepben.)

Most viszont egy új oldaláról mutatkozik be: felcsapja Szily László Etetés című könyvét, és megtanul belőle horgászni. A klipben fontos szerepet kap Juli két kutyája is (akik egyébként a Senki szigete egyik kivágott jelenetében is feltűntek már).

-4.png

Az EZ Basic egyébként megdöbbentő, de most novemberben lett 15 éves zenekar. „Nem vagyunk nosztalgiázó típusok, nem ünnepeltetjük magunkat, nem szeretünk a reflektorfényben lenni, meg egyébként is, én még mindig úgy érzem valahol, mintha az EZ Basic most indult volna" – mondta az évfordulóról Szarvas Árpád frontember. 2010-ben ők voltak a Placebo előzenekara a Budapest Sportarénában, és 2011-ben az EZ Basic képviselte Magyarországot az Eurosonic fesztiválon Hollandiában.

Két éve jelent meg a Memories of Spring EP, tavaly pedig a New Lines kislemez, idén viszont már nagylemezt terveznek, ami várhatóan 2015-ben jelenik majd meg. „Rendhagyó album lesz: egy képzeletbeli film soundtrackje. Stílusban különbözni fog az eddigi lemezeinktől, a 3-4 perces gitárpopdalok mellett lesznek jóval hosszabb, kísérletezősebb számok, illetve instrumentálisak is.”

A klipet tehát először az Indexen lehet megnézni, íme:

(A címlapkép egyébként az albumborító is, Szarvas László munkája.)