Az Illés avatja fel az új győri arénát

2014.11.28. 10:45

Az Illés ötvenéves jubileumi fellépésével debütál koncerthelyszínként az új győri aréna, de a december 19-i koncert után is lesznek még zenei rendezvények a multifunkcionális csarnokban. Az MTI szerint az önkormányzat célja, hogy a nagy sportesemények mellett koncertekkel és konferenciákkal is megtöltsék az Audi Aréna Győrt. A csarnok nagyon rugalmasan, egyetlen nap alatt átrendezhető.

Az Illés után itt rendezik meg az Abba-show-t, itt lép fel Thomas Anders, a Modern Talking egykori tagja, majd erős váltás következik, és jön a Győri Filharmonikus Zenekar az argentin José Curával kiegészítve. Az Audi Aréna öt és fél ezer néző befogadására képes.

Természetesen sporteseményeket is rendeznek majd benne, szombaton például itt játszik felkészülési meccset a decemberi Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatott (az ellenfél Ausztria válogatottja), december 4-én pedig a franciák lesznek az ellenfeleik. A változtatható befogadóképességű létesítmény építését a kormányzat ötmilliárd forinttal támogatta. Az aréna decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíneként is szolgál.