Elindult a Stenk, az Index új zeneblogja

2014.12.04. 15:33

A mai naptól elindul a Stenk, az Index új zeneblogja. Törzsolvasóinknak a név nem véletlenül lehet ismerős, hiszen a blog  abból a videosorozatból nőtte ki magát, amiben érdekes, feltörekvő zenekarokat vagy éppen zenei jelenségeket mutattunk be a múltból és a jelenből. A videosorozat természetesen marad, de immáron rendszeres kishírekkel, ajánlókkal, írott interjúkkal  és más olyan tartalmakkal is bővül, amelyekért a zene iránt érdeklődő olvasó gyakran visszatérhet a blogra.

Nosztalgiaparti: Úgy teker az LSD, ahogy zene

Az új blog azt jelenti, hogy az Indexen mostantól nemcsak több zenei témájú cikk jelenik meg, hanem igyekszünk rendszeresen hírt adni az újdonságokról is, közben persze a jubileumokról sem feledkezve meg. Mivel ma már a zene felfedezése vagy megtalálása mindössze pár kattintás, a Hallgatnám! nevet kapó szekcióban kifejezetten olyan zenéket próbálunk mutatni, amelyek kevésbé vannak szem előtt a mindent elárasztó napi zenedömpingben, de feltétlenül érdemes felhívni rájuk a figyelmet – legyen szó magyar vagy külföldi előadóról.

Egyébként mi az a stenk?

A népszótár definíciója szerint:

Erőteljes, ihletett lendület zenélés – legtöbbször improvizáció – közben.

például:

1. Az előadás rendben volt, de a legtöbb számból hiányzott a stenk.

2. A zongorista úgy stenkbe jött, hogy háromnegyed órát szólózott egyfolytában.

Nem kell megijedni, nem kizárólag komolyzenei virtuózokról és évtizedekig szólózó gitárosokról esik majd szó, megpróbáljuk valahogy megtalálni a tömegízlés és a kazettán kiadott zajzenei válogatásoktól hónapos erekciót kapó zeneőrültek keresztmetszetét. Aztán ha ez nem sikerül, akkor a kommentszekcióban mindenki nyugodtan elmondhatja a véleményét: az Index csak fikázni tud, és egyébként sem ismerek ezek közül semmit, de szar.

A friss hírek, megjelenések és nagyobb cikkek miatt érdemes követni a Facebook-oldalunkat, ahová azok a kisebb írások és rövidhírek is kikerülnek, amiket esetleg az Index címlapján már nem találna meg. Még ennél is jobb, hogy az Index nemrég bevezetett követős rendszerének köszönhetően később a rendszeres olvasó bekövetheti azt a szerzőt, aki általában a kedvenc műfajában posztol, vagy mindig olyan érdekes zenéket talál, amikről nem érdemes lemaradni.

Szóval itt vagyunk és itt is leszünk, ha unja már az állandó politikát az Indexen, és Harrach Péter dörmögő hangja helyett inkább valami keleti parti okkult hiphopot hallgatna, akkor lájkolja, kövesse, tetoválja a homlokára a Stenket, hogy mindig értesüljön arról, mi történik a zene világában.