Hallgatnám: Oscar: Daffodil Days

2015.01.19. 18:05

Oscar Scheller úgy intonál, mintha egy különösen gyászos Leonard Cohen öngyilkossági tippeket vitatna meg Morrissey-vel – írta a Guardian, amikor az adott hét legígéretesebb friss előadójának választotta meg a fiatal londoni zenészt. A Smith énekesével való párhuzamot aztán több zeneblogger is átvette, sőt, legújabb dala kapcsán már a Magnetic Fieldset igazgató Stephin Merrritet is egyre többen emlegetik. A huszonéves Oscar egyébként tipikus hálószobazenész, de bátran állítom, hogy a legkiemelkedőbb fajtából. A két nagy indie-ikon mellett hasonlítják még a svéd Jens Lekmanhoz, a Beirutból ismert Zach Condonhoz, illetve a szintén londoni Fryarshez is.

Legfirssebb szerzeménye, a Daffodil Days – a maga kevesebb mint három percével – egy egészen tavaszias popsláger, amivel már nem is lesz olyan nehéz kihúzni a tél végéig. Azonnal mutatjuk is!

Oscar egyébként tavaly áprilisban már kiadott egy 146b című EP-t, amiért szintén bolondultak az egyébként gyakran szőrösszívű zenebloggerek. A négy szívfájdító és szerelmes dalt a Soundcloudon is meg lehet hallgatni, a Sometimes című nyitódalhoz pedig még fürdőkádban sírós-cigizős-kajálós klip is készült.