Kifogástalan úrihölgyek csáppornója

2015.03.10. 15:08

Új klipet készített a Gustave Tiger, ráadásul pont ahhoz a Sister Sybarite című számhoz, amivel bejutottak A Szám 2015 döntőjébe is. A dalverseny megnyerésére is esélyes zenekar a héten utazik az austini SXSW fesztiválra, az Egyesült Államok legnagyobb showcase rendezvénye. A most elkészült videóban a kúl tagokból álló zenekarból egyedül Szurcsik Erika énekesnő szerepel több másik hölgy társaságában, irodalmi alakoknak öltözve, nagyokat zabálva. De erről hadd beszéljenek részletesebben a készítők.

gt 20.599 10.Still003
Fotó: Gustave Tiger

"Ebbe a videóba eredetileg élőképeket szerettünk volna szép, kosztümös nőkkel, akik könnyen ábrázolható irodalmi alakokat személyesítenek meg, hogy úgy tűnjön, van valami többletjelentése az egésznek. Csak aztán kiderült, hogy ez így azért túlságosan pressziőz egy rockzenekarnak, úgyhogy csáppornóval illetve önfeledt lakmározással tágítottuk az értelmezési horizontot. Végül is lehetne ez afféle fétisvideó is, tehát aki mondjuk arról fantáziál, hogy édességeket és gyümölcsöket zabáló kifogástalan úrihölgyek keverednek vad és nyirkos polipkalandba egy kulturált parfümreklám keretein belül, az itt végre megtalálhatja a számítását" - meséli Szabó Csaba basszusgitáros, és tényleg kicsit nehéz szabadulni a polipcsápokat simogató, szétsminkelt úrihölgyek látványától.

A bizarr koncepció hátteréről Rusek beszél, aki az együttes korábbi videóit is rendezte. "Már nem is emlékszem pontosan, hogy az elmúlt fél évben mennyi ötletünk volt erre a videóra, de megint az utolsó héten sikerült döntenünk a végleges verzióról. Illetve nem is végleges, mert például Dorozsmai Gergőt még a forgatás kellős közepén is sikerült azzal meglepni, hogy akkor most egy teljes jelenetsor kimarad, pedig napokkal korábban kicentiztünk mindent. Ez azért is történhetett meg, mert a konkrét történetmesélés és a teljesen értelmetlen, de mutatós képek egymásutánja engem nagyon fáraszt es untat, és ha valahova a kettő közé célzok, akkor több tér marad improvizációra, ráadásul magunkat és a nézőt sem terheljük feleslegesen."

gustave tiger
Fotó: Gustave Tiger

A hamarosan Amerikában koncertező Gustave Tiger nélkül, de március 14-én tartjuk A Szám 2015 döntőjét, ahol minikoncertekkel egybekötve fellép a Néhai Bárány, Zanzinger és a Bulbs, illetve a Velvet utcazenei tehetségkutatójának győztese, a Band of Streets. A buli végéig van lehetőség szavazni a döntős négy számra (köztük a Sister Sybarite-ra is) hogy kiderüljön, melyik előadóé 2014 legjobb zenei szerzeménye.