Visszatért a Shygys. Nem vicc!

2015.05.29. 12:14

A 2010-es évek egyik legjobb, egyben legrosszabb tulajdonsága, hogy a '90-es évek olyan szemérmetlenül mászik vissza az állandó iróniától nonstop identitászavarban küszködő popkultúrába, hogy ezen felbuzdulva azok is a visszatérés mellett döntenek, akiket már a maguk idejében is inkább letagadott volna az emberiség. Na, pont ilyen a Shygys, a magyar fiúcsapat-archívum legzavarbaejtőbb formációja, akik teljesen okésnak gondolják, hogy 2015-ben kihoznak egy új klipet. Mi pedig teljesen komolyan gondoljuk, hogy ebből a videóból kiszedjük a legkozsósabb részeket.

shy

A srácok elég hamar tisztázzák, hogy az eredeti ötösfogat (rip in peace Zak és Brandon </3) trióra redukálódott, de így legalább a tehetség és a stílus sokkal kisebb helyen koncentrálódik.

shy1

Szerencsére J.D. (ejtsd. Dzséjdí) még mindig érzi a szomorú szamurájt, és már hipphopp meg is feledkeztünk a másik két hiányzó emberről.

shy3

A bandában mindig is Martin (ejtsd. Martin) volt az érzelmes srác, szegényt annyira mélyen érinti a csapat visszatérése, hogy telepatikus úton próbál vigasztalódni.

shy2

Már messziről látszik, hogy J.D. a banda Kemény Arca, hiszen neki például biztosan van jogsija.

shy4

Nem szabad elfeledkezni Julianről (ejstd: Dzsülien) sem, ő a meg nem értett művész, aki csak törökülésben képes áthaladni a hídon, hogy közben olyan mély dolgokon gondolkodjon

shy5

mint például az elmúlt nyár, az elmúlt szerelem, vagy a tökéletes középen elválasztott Nick Carter-séró.

shy6

Itt Julian megköszöni istennek a lehetőséget, hogy ismét velünk lehet.

shy7

Majd csatlakozik az elmaradhatatlan Három testőr-pózhoz, amit épp ideje volt már visszavenni az akciófilmektől.

shy8

Három fősre apadva sokkal több figyelem jár a tagoknak, szóval nem csoda, hogy az operatőr egyszerűen képtelen egy közös képre komponálni a srácokat.

shy9

Erősen metaforikus kép.  J.D., Martin és Julian egy speciális reinkarnációs szeánszra készülnek, aminek részeként csupán a szeretet és a boldogság erejével juttatják vissza a Shygyst a magyar popzene őket megillető trónjára.

shy10

Ezzel a képpel búcsúznak tőlünk a fiúk, a nap piherőre vonul a horizonton, de a szívünk csak most nyílik meg igazán, miután beletették lelkünk kulcsát.

Itt a teljes videó.