Négy szám után leparancsolták a színpadról a levitézlett énekest

2015.07.14. 15:23

Finley Quaye a kilencvenes években volt mérsékelten ismert, az Allmusic.com szerint a „reggae és triphop hangzásával”, és őszintén megmondom, hogy abból a korból valami halvány emlék maradt a neve az MTV-ről, de lehet, hogy csak a Maxinquaye című Tricky-albummal keverem. Lényeg a lényeg, Quaye fellépett a woodchesteri Convent Clubban, de négy szám után le kellett parancsolni a színpadról, mert annyira minősíthetetlen volt, amit művelt: a közönséghez nem szólt, úgy tett, mintha gitározna, pedig valójában nem, és volt olyan is, hogy percekig csak kolbászolt össze-vissza a színpadon.

Harminc perc után aztán a koncert szervezője felment a színpadra és leparancsolta őt onnan, egész pontosan egyenesen hazaküldte az egész zenekart, akik egyébként mindenféle ellenállás nélkül le is somfordálnak a színpadról. A promóter szerint Quaye-ék nem érkeztek meg a beállásra, csak kilenckor a koncert kezdése előtt, és láthatólag beleszarnak az egész műsorba.

A közönség, aminek a tagjai 20 fontot fizettek a koncertért, nagyokat tapsolnak, amikor a promóter megakadályozza a fellépést.