Aviciire és a Major Lazerre vigad a magyar

2015.08.28. 08:30

A Szigeten fellépő Avicii a Waiting For Love című számával, a Hajógyárin szintén fellépő Major Lazer és DJ Snake pedig  a Lean Onnal igázta le a magyar slágerlistákat. A két szám elég nagyot versenyzett a különböző listákon: a rádiós top40 első helyén a Waiting For Love áll, a Lean On ugyan itt csak a negyedik, ám az Editors' Choice rádiós játszási listán viszont már legelől végzett, maga mögé utasítva ezzel Avicii dalát. Sőt, a Major Lazer a streames és a dance kategóriákban is a lista élére tört – a Waiting For Love mindkét versenyben a harmadik helyet kaparintotta meg.

A trekklistán szintén nagy küzdelem zajlott, itt végül a svéd bulipápa került ki győztesen, Diplóék pedig mindjárt a nyomukban álltak. A listák gyakori szereplője volt még Felix Jaehn és Jasmine Thompson közös dala, az Ain't Nobody (Loves Me Better), valamint Lost Frequencies Are You With Me című száma.

Avicii egyébként nemcsak fellépett a Szigeten, hanem a magyarokat is visszahozta oda, de mi nagyon nem éreztük jól magunkat a buliján. Azt írtuk:

Az egyik legszomorúbb jelenség a Szigeten, hogy a nagyszínpadra már szimpla DJ-ket is felengednek, ráadásul Avicii az egyik legrosszabb mind közül.

A Major Lazer nagyszínpados showját ezzel szemben szerettük, csak azt sajnáltuk, hogy a későbbre meghirdetett titkos afterparti Diplóval végül elmaradt. Sőt, a Lean Onban éneklő dán énekesnő, Mø is fellépett a fesztiválon, aki szintén elnyomta az idei nyár talán legnagyobb slágerét, méghozzá a közönség feje fölött szörfölve.