Nem Photoshop, hanem szelfi!

2015.09.29. 14:11

"Egy magyar zenészt sem kapott fel úgy a világsajtó, mint Csemer Boglárkát, azaz Boggie-t, akinek Parfüm című klipjét mára több, mint 30 millióan látták" - kezdtük tavalyi Boggie-portrénkat, és a helyzet azóta is változatlan, a Parfüm klipjének hatására lett Boggieból főállású énekesnő, aki azóta minden idejét a zenélésnek szenteli. Második albuma, az All is One is All Fonogram-díjat kapott, és olyan helyeken lépett fel, amikről nem is álmodott korábban: Párizsban, a Jazz Sur Seine fesztiválon, Hollandiában, Frankfurtban, Münchenben és New Yorkban. Bekerült a Highlights of Hungary 17 jelöltje közé, Wars for Nothing című dalával ő képviselt minket az Euróvíziós Gálán is, ahol Magyarország huszadik lett.

Most azonban itt az új klipje ezúttal a Camouflage című, francia nyelvű dalához.  Ebben ugyan nem a photoshop a téma, de ugyanúgy a valóság manipulálásánál maradt a Nagy Bálint - Lőrincz Nándor alkotópáros, akik ezúttal a szelfizést figurázták ki a klipben. Íme a videó:

Már az A38-as koncerten is felfigyeltünk arra, hogy Boggie-nak nagyon jól állnak a francia nyelvű dalok, és szerencsére most is egy francia nyelvű dalhoz készült videó. "A Parfümhöz hasonlóan ismét egy társadalmi jelenségre hívja fel a figyelmet. Az internet világát elárasztó szelfik generálta hamis képről igyekszik lerántani a leplet. Az önmagunkról készített, néha hamis, nem pont a valóságot tükröző fotók szervesen kapcsolónak a dal mondanivalójához, az álarcokhoz, amelyeket a külvilág felé viselünk." 

Boggie október 6-án európai turnéra indul, zenésztársaival az alábbi városokban lép majd fel: Lille, Brüsszel, Párizs, Bilbao, Madrid és Marseille.