Egészen Csodaországig fújta a szél Szedert

szeder.png
2015.11.17. 15:27

"Izgalmasan karcos hangú" ezt írtuk legutóbb Szeder-Szabó Krisztináról, amikor tavaly nyáron írt nekünk egy dalt a folyamatosan ömlő esőről. Azt is megírtuk, hogy pár éve végzett a Kőbányai Zenei Stúdióban, majd olyan lendülettel fordult a sanzonok felé, hogy rögtön kijutott a francia TV5 tehetségkutatójának elődöntőjébe, és megalakította a saját, magyar nyelvű dalokat játszó Szeder zenekarát. Szeder-Szabó Krisztina sokszor lép fel együtt Lóci játszik Lócival, néha az Ivan and The Parazollal, legutóbb pedig a VAN-zenekar búcsúkoncertjén láthattuk őt.

2014-ben jelentette meg az első lemezét, a Hab a tetejént, amelyen többek között a Reggeli dal és a Szél is szerepel. A Reggeli dalhoz a Kisüzemben forgattak videót, ami a maga nemében elég populáris lett, úgyhogy a következő klipben valami teljesen mást szerettek volna. Így esett a választás a Szél című számra, aminek a klipjét itt a Stenken lehet először látni. 

"A szám elég nagy teret ad vizuális megfogalmazásra is, hiszen az egész egy utazás a fantázia világába. Varsányi Péter színműs bábrendező szakos hallgató elég jól ki is használta ezt a lehetőséget, ugyanis egy olyan történetet épített fel, amiben az árnyjáték fontos szerepet kap." - írta nekünk az énekesnő. A klip érdekessége még, hogy hasonlóan az összes többi magyar kliphez, ugyanúgy gyakorlatilag nulla forintból készült, mindenki jófejségből dolgozott rajta.

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb zenei hírekről, kövesse a Stenket a Facebookon!