Meghalt az Eagles alapító tagja, Glenn Frey

2016.01.18. 23:34 Módosítva: 2016-01-19 00:46:04

Az Eagles együttes a honlapján közölte a hírt, hogy meghalt az együttes alapító tagja, gitárosa és szövegírója, Glenn Frey. Frey 67 éves korában New Yorkban halt meg. Az oldal szerint bátor csatát vívott a tüdőgyulladással, a reumás ízületi gyulladással és a vastagbélgyulladással, de legyűrték a szövődmények. A CNN szerint a zenész korábban bélproblémákkal is küzdött.

Az Eagles a '70-es évek legsikeresebb amerikai country-rock együttese volt, amit Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon és Randy Meisner alapított 1971-ben Los Angelesben. Az első igazi elismerést az USA-ban a Take it easy hozta meg számukra. Az igazán jelentõs siker azonban 1976-ban következett be, mikor is megjelent a Hotel California című album, amiből rögtön a megjelenés évében 9 millió fogyott. A legismertebb számaik közé tartozott a One of These Nights, a Best of My Love, a Life in the Fast Lane vagy a Tequila Sunrise.

1980-ban az együttes felbomlott, utána a tagok szólókarrierbe kezdtek. Az együttest többször próbálták újra összehozni, azonban ez csak 1994-ben, majd 2007-ben sikerült. Ekkor a tagok egy visszatérõ albummal jelentkeztek, a Long Road Out of Eden a világ számos táján platina lemez lett. Az együttes 100 millió albumot adott el világszerte.

Nincsenek szavak, amik kifejeznék a szomorúságunkat, illetve a szeretetünket és a tiszteletünket mindazért, ami tőle kaptunk

- írták az Eagles oldalán az együttes tagjai és Frey családja közös közleményükben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.