Meghalt az Eagles alapító tagja, Glenn Frey

2016.01.18. 23:34 Módosítva: 2016.01.19. 00:46

Az Eagles együttes a honlapján közölte a hírt, hogy meghalt az együttes alapító tagja, gitárosa és szövegírója, Glenn Frey. Frey 67 éves korában New Yorkban halt meg. Az oldal szerint bátor csatát vívott a tüdőgyulladással, a reumás ízületi gyulladással és a vastagbélgyulladással, de legyűrték a szövődmények. A CNN szerint a zenész korábban bélproblémákkal is küzdött.

Az Eagles a '70-es évek legsikeresebb amerikai country-rock együttese volt, amit Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon és Randy Meisner alapított 1971-ben Los Angelesben. Az első igazi elismerést az USA-ban a Take it easy hozta meg számukra. Az igazán jelentõs siker azonban 1976-ban következett be, mikor is megjelent a Hotel California című album, amiből rögtön a megjelenés évében 9 millió fogyott. A legismertebb számaik közé tartozott a One of These Nights, a Best of My Love, a Life in the Fast Lane vagy a Tequila Sunrise.

1980-ban az együttes felbomlott, utána a tagok szólókarrierbe kezdtek. Az együttest többször próbálták újra összehozni, azonban ez csak 1994-ben, majd 2007-ben sikerült. Ekkor a tagok egy visszatérõ albummal jelentkeztek, a Long Road Out of Eden a világ számos táján platina lemez lett. Az együttes 100 millió albumot adott el világszerte.

Nincsenek szavak, amik kifejeznék a szomorúságunkat, illetve a szeretetünket és a tiszteletünket mindazért, ami tőle kaptunk

- írták az Eagles oldalán az együttes tagjai és Frey családja közös közleményükben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport