Oscar-jelölt színésznőt vernek Hozier új klipjében

videodiszko
2016.02.20. 09:26

Az eheti klipválogatásunk kurta, de annál tartalmasabb, van benne barcelonai bulizás, egy hatalmas R&B-szülinap, de a komoly témáktól sem riadunk meg, lásd a címet. Ez a hétvégi Videódiszkó, a Stenk rendszeresen érkező, új klipeket szemléző rovata.

Hinds: Bamboo

rendezte: sokan mások

Lehet, hogy ez a klip nem új, állítólag az általunk eléggé bírt spanyol banda még akkor kirakta, amikor Deernek hívták őket, de sebaj, szerintem akár kirakhatnák minden hónapban, akkor is kapós lenne az hatalmas jó dilizés, amit ebben a videóban művelnek. Egy kis szmoki, egy nagy üveg sör, asztalon táncolni a világ egyik legmenőbb zenei fesztiválján, a Primaverán, meg úgy heverészni naphosszat - akinek ez nem jön be, annak nem szív dobog a mellkasában, hanem egy fekete, sötét, kormos kazán.

Hozier: Cherry Wine

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, akkor hívja ezeket a segélyvonalakat: 06-40-630-006 (hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig), 06-80-505-101 (este 6 és 10 között szerda és hétvége kivételével)

rendezte:  Dearbhla Walsh

És most valami egészen komoly dolog: Hozier a Cherry Wine című számának összes bevételét húsz darab, háztartásbeli erőszak ellen harcoló szervezetnek adja, a számhoz készült klipben pedig azt láthatjuk, ahogy Saorsie Ronan Oscar-jelölt színésznő felváltva mosolyog és jól érzi magát a párjával, és azt, ahogy egy tükör előtt mossa a sminkjét és előtűnik a hatalmas véraláfutás a szeme körül. Nem könnyű nézni, hallgatni sem, de nemes ügyért készült.

Miguel: Waves (featuring Travis Scott)

rendezte: Az Élet

Miguel 30. szülinapja eszetlen nagy királyság lehetett, a Waveshez készült videoklip nagyrészét is ott forgatták, vicces VHS-es szűrővel, egy kicsit szektás bevezetővel. Én is egyszer szeretnék egy ilyen poncsót, mint az R&B egyik irtó tehetséges csillaga.

Weezer: LA Girls

rendezte: SCANTRON

Nyáron még a Tindert figurázta ki, most meg a Snapchatet vette elő a Weezer aktuális klipje. Ebben a darabban a frontember, Rivers Cuomo gyerekkori hasonmása fotózgatja magát és rugdossa a homokot az óceánparton, majd megjelenik egy nagyon izmos szőke maca, aki csupa jókedvet és vidámságot hoz magával, beindul a léggitározás, az erőfitogtatás, és hasonlók. A Weezer következő lemeze, a címével a Beatlesre utaló White Album április elsején fog megjelenni, de Cuomo a héten azt is elárulta, hogy már nagyban dolgozik az azt követő Black Albumon, ami jóval sötétebb lesz majd az előzőnél – hát nahát!

Bauuer: Day Ones

rendezte:  Hiro Murai

Hülyén néz ki az, amikor polgárháborús katonák randalíroznak Los Angeles utcáin, dehát pont ez történik a Harlem Shake-et rég levetkőző Baauer klipjében, régies uniformisban menetelő katonák masíroznak, majd tüzet nyitnak egymásra.

Protomartyr: Dope Cloud

rendezte: Lance Bangs

A detroiti punkzenekar legújabb klipjében egy rokonszenvesen béna fiatalembert üldöz néhány maszkos huligán, akik elől a préda egy telefonfülkébe menekül. A kertvárosi csőcselék persze megpróbálja kicsalni, sőt, néhány pirotechnikai eszköz segítségével kifüstölni onnan, aztán előkerült egy poroltó, meg néhány tojás is, de hogy a szemüveges fiú megmenekül-e végül, azt inkább nem áruljuk el.

Ne maradjon le semmiről!