Reagált a nemi erőszak vádjára Kesha producere

2016.02.23. 09:32

Gyors szájbarágó: Kesha azzal vádolta a vele évek óta dolgozó producert, Lukasz "Dr. Luke" Gottwaldot (aki nagyjából a világ második legnagyobb slágergyárosa Max Martin után), hogy a közös munkájuk során elkábította és megerőszakolta. Kesha beadott egy kérvényt a New York-i legfelsőbb bíróságnál, hogy feloldhassa a szerződését Dr. Luke-kal és a Sonyval, de a bíró ezt megtagadta. Popsztárok sorban álltak ki Kesha mellett, tegnap Taylor Swift jelentette be, hogy segít a pályatársán, és 250 000 dollárt adományoz neki az ítélet miatt. A rajongók és úgy általában az internet népe eléggé felháborodott a bíró döntésén, a Twitteren elindultak a #FreeKesha és a ‪#‎SonySupportsRape‬ („a Sony támogatja a nemi erőszakot”) hashtagek, de Dr. Luke mindeddig nem szólalt meg az ügyben.

Most azonban az ügyvédjén keresztül kiadott egy nyilatkozatot, amiben többek között az áll: az, hogy Kesha nem lenne szabad, csak egy mítosz. Szerintük a bíróság múlt pénteken a döntésében megállapította, hogy Kesha azzal dolgozhat, akivel csak szeretne, nem kell Dr. Luke-kal közösködnie, majd hozzátette, hogy a Sony már 11 millió dollárt költött Kesha promotálására.

Christine Lepera ügyvéd szerint a producerrel szembeni vádak nyilvánvaló hazugságok, és csak arra jók, hogy az énekesnő kedvezőbb feltételeket és több pénzt kapjon a szerződésének megújításakor, ehhez pedig egy Twitteren terjedő mocskolódó kampányt használ. A közlemény szerint Kesha sosem jelentette hivatalosan a hatóságoknak a feltételezett erőszakot, illetve állításuk szerint eskü alatt kijelentette, hogy sosem történt meg.

A pénteki meghallgatáson a bíróság több bizonyítékot követelt a nemi erőszak vádjához.

Kesha tábora egyelőre még nem reagált Dr. Luke közleményére.