Nem volt ittas a mélybe zuhant brit zenekar sofőrje

2016.02.25. 20:03

Egy előzetes boncolási jelentés szerint nem volt ittas a Viola Beach nevű zenekar autóját vezető férfi, írja a Local svéd kiadása. A februári balesetben a zenekar valamennyi tagja, valamint a menedzserük is életét vesztette.

A stockholmi rendőrség forgalmi egységének nyomozója, But Lars Berglund elmondta, hogy a végső jelentést csak néhány hét múlva teszik majd közzé. "Egyelőre még nincs egyértelmű bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a sofőr ittas lett volna" – mondta. Azt, hogy ki vezette a járművet, még nem hozták nyilvánosságra. 

A Viola Beach autója február 13-án, hajnal kettő körül egy autópálya hídjáról, mintegy 25 méteres magasságból zuhant egy csatornába Stockholm közelében, miután a hidat egy alatta áthaladó hajó miatt felnyitották. A brit indie zenekar tagjai pénteken egy svéd fesztiválon léptek fel, szombat este pedig már az angliai Guildforban játszottak volna. Holttestüket búvárok hozták a felszínre.

A nyomozó arról is beszélt, hogy mivel az autó még a híd előtt fékezett, ezért az már egyértelműen kizárható, hogy a volánnál ülő férfi elaludt volna. Korábban az is felmerült, hogy a híd közlekedési lámpáinak meghibásodása okozta a szerencsétlenséget, ám ezt a svéd közlekedési hatóságok később cáfolták.

Mivel az autón nem találtak a hajó festéséből származó nyomokat, a nyomozók arra gyanakszanak, hogy a jármű egyenesen a vízbe esett, és a zuhanás okozta az utasok halálát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport