Naomi Campbell kisírt szemekkel is bámulatos

videodiszko
2016.03.12. 08:42

Egy hullazsákba csomagolt virág bizarr táncot rejt az éjszakában, Alex Turnert elnyeli a víz, Olivia Wilde pedig Steve Jobsnak hálálkodik, amiért már csupán egy telefonnal a kezében is lehet valaki művész. Ezenkívül csodás arcszőrzetek, a visszatekintő Weezer, valamint egy vidám temetési menet az eheti Videodiszkóban, ahol ezúttal is a kedvenc klipjeinket gyűjtöttük össze az elmúlt néhány napból.

The Last Shadow Puppets: Everything You've Come To Expect

Nemcsak hogy a 2008-as The Age of the Understatement után végre új lemezzel jelentkezik az Arctic Monkeys-frontember, Alex Turner és Miles Kane közös zenekara, idén még a Szigeten is fellépnek majd. A visszatérőszám, a Bad Habits klipje nem volt különösebben érdekes, a mostani viszont elég erősre sikerült: a két zenész az óceánparton, nyakig a homokba temetve nézi végig, ahogy egy nő táncot lejt nekik, majd búcsúzóul nyom egy homlokcsókot, és otthagyja őket, hogy a természet, pontosabban a dagály, elintézze a dolgát.

Head Wound City: Scraper

rendezte: Eva Michon

A Head Wound City nevű szupigruppra talán már nem sokan emlékeznek, pedig szép kis csapat volt, olyanok játszottak benne, mint Nick Zinner a Yeah Yeah Yeahsből, illetve Jordan Blilie és Cody Votolatoa a Blood Brothersből. 2005-re már fel is oszlottak, addig csupán egyetlen EP-t vettek fel, és egyetlen koncertet adtak. Több mint tíz évvel később azonban visszatérnek, méghozzá egy teljes nagylemezzel. A Scraper klipjében a tagok egy furgon hátsó részében szállítanak egy hullazsákot, ami néha megmozdul, majd amikor ásni kezdik neki a gödröt, az a valami meglép, ők üldözőbe veszik, és kiderül, hogy egy bizarrul táncoló virágra vadásznak. De nem sokáig.

ANOHNI: Drone Bomb Me

rendezte: Nabil

Az Anohni név egész pontosan Antony Hegartyt takarja az Antony And The Johnsonsból, aki még a 2005-ös Ultrahangon is fellépett a Trafóban, majd néhány hónappal később az I Am A Bird Now című albumával már Mercury-díjat nyert, és akkoriban sokat áradoztak róla. Később a Hercules and Love Affair dalaiban is énekelt, most pedig HOPELESSNESS címmel, Hudson Mohawke és Oneohtrix Point Never közreműködésével fog szólólemezt kiadni. Ezen lesz hallható a Drone Bomb Me, aminek a klipjében Naomi Campbell énekli sírva a dalt. Hegarty egyébként az idei Oscar-gálán a legjobb filmzenének járó díjért is versenyzett (a Manta Ray című dallal), ám végül nem ő, hanem Sam Smith nyert. Anohni egyébként a második nyíltan transznemű művész, akit Oscarra jelöltek.

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros: No Love Like Yours

rendezte: Olivia Wilde

„Mindig hálás leszek Steve Jobsnak, amiért mindannyiunkkal elhitette, hogy mi is lehetünk művészek” – mondta a mostanság a Bakelitben feltűnő Olivia Wilde, aki élete első klipjét az Edward Sharpe & The Magnetic Zerosnak készítette, amit ráadásul egy iPhone 6s-sel rögzítettek. Wilde és a frontember, Alex Ebert a zenekar menedzserén keresztül ismerte meg egymást egy Los Angeles-i bárban. A klip főszereplője is Ebert, aki egy elhagyatott, szemetes környéken tér magához, aztán csatlakozik egy furcsa társasághoz, akikről rövidesen kiderül, hogy egy temetési menet tagjai, Ebert jól meg is lovagolja a koporsót, a többit pedig inkább nem spoilerezzük el.

Anton Vezuv: Far Camp Song

rendezte: Szabó Áron

Eheti gyűjtésünk legmenőbb arcszőrzeteit egyértelműen az Anton Vezuv klipjében látni, amely a zenekar Into The Sea című bemutatkozó albumának nyitószámához forgott. A kémfilmes, utalásokkal teli videóban Osvárt Andrea és Makranczi Zalán kerül közel egymáshoz, hogy aztán jól bajba keveredve menekülniük kelljen. "A klip a francia újhullám és a hetvenes évek film noir stílusának fúziója, amelyben avantgárd művészeti utalások keverednek hitchcock-i képi megoldásokkal, detektívfilm-szerű elemekkel" – mesélte a kisfilmet rendező Szabó Áron a Recordernek, ahol az anyag is debütált.

Weezer: California Kids

rendezte: SCANTRON

Hamarosan, április elsején fog megjelenni a Weezer új, bitliszes kikacsintással White Albumra keresztelt lemeze, amihez már több klip is készült. Ezúttal az anyag nyitódalához, a California Kidshez forgott videó, amiben a frontember, Rivers Cuomo fejében mindenféle emlékek törnek fel, főleg a korábbi Weezer-klipekből, aztán a tengerparton császkálva a fémdetektora jelezni kezd, és valami olyasmit talál, amire valószínűleg senki sem számított, nyilván ő sem. A videó végén a DamnDaniel-srácok is felbukkannak pár másodpercre. Cuomo egyébként nemrég arról is beszélt, hogy már nagyban dolgozik a White Albumot követő Black Albumon, ami (ki gondolta volna?) jóval sötétebb lesz majd az előzőnél.

Ne maradjon le semmiről!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.