Magánmásolási díj visszatérítése professzionális alkotóknak

És akkor kik lépnek fel az Index ingyenbuliján?

stenk dal 2016 cover 1
2016.03.18. 11:05

Húsvétvasárnap véget ér a Stenk idei dalversenye, aminek örömére ismét összehoztunk egy bulit. A Kuplungban tartott gála során a döntősök koncerteket adnak, a szakmai zsűri szavazni fog, aztán eredményt hirdetünk, és együtt örülünk a győztesekkel. Mivel egyre közelebb az időpont, a következő napokban a fellépőket fogjuk majd – egyesével – bemutatni azoknak, akik esetleg még nem ismerik őket. Ez az első rész. 

Sallai Laci legújabb zenekara, a Felső Tízezer tavaly adta ki debütáló lemezét, a Normális életet, ami az online felületek mellett kizárólag kazettán jelent meg. A döntésről, illetve a formátumhoz fűződő vonzalmáról nekünk is mesélt a kazettareneszánszról szóló cikkünkben. "Ma már inkább dekorációnak veszik a hanghordozókat, a kazetta viszont jobban néz ki, mint a CD" – mondta akkor.az Indexnek.

A Felső Tízezer előtt Sallait elsősorban a Somersault Boy zenekar éléről, valamint a Szabó Benedek és a Galaxisokból lehetett ismerni (akik A teljesség felé című dalukkal szintén versenyben voltak), de megfordult már például a Pay My Milkben, a Zombie Girlfriendben (szintén egy Szabó Benedek-projekt) és a Broken Cupsban is, illetve egy ideig koncerteket is szervezett, sőt, a tavalyi Szigeten még minket is kihúzott a csávából, amikor beugrott helyettünk egy Future Islands-interjúra.

A Normális élet egyébként egy neccesebb időszak naplószerű, sokszor ironikus lenyomata: "felhívhatnám őt is, de abortusza volt / azóta nem hiszem, hogy kívánná a bort" – idézgetjük mi is olykor a szerkesztőségben. Az anyaghoz közben már két klip is készült, a második ráadásul nálunk debütált, és egyetlen hét alatt több mint tízezren nézték meg. Bár ehhez bizonyára Őzi, a magyar agár szereplése is sokat hozzátett, aki eredetileg csak egy pillanatra tűnt volna fel a videóban, aztán szerencsére másképp alakult, és mi is nyomban kikiáltottuk az új kedvenc magyar rocksztárunkká.

A Felső Tízezer nemrég egyébként egy hülyenevű kaliforniai dance-punk együttes, a !!! előzenekara volt az A38 Hajón, a tavasszal a Hiperkarmával játszanak majd Miskolcon és Debrecenben, és csupán egyetlen önálló koncertet adnak majd a GMK-ban. A dalversenyünk gáláján a Fran Palermo, a Dope Calypso, az I Am Soyuz és a Papaver Cousins társaságában játszanak majd a Király utcai Kuplungban. A zenekar egyébként a Hip-hip-hurrá című dalával jutott el a döntőig, amiről Panyi kolléga például csak annyit írt:

Annyira aranyos és rokonszenves minden részletében, hogy ha csak rajtam múlna, döntőig drukkolnám a srácokat.

Bizonyára ügyesen drukkolt ő is, valamint a közönség is, mert a Felső Tízezer is fellép a dalversenyünk záróbuliján, március 27-én, vasárnap este nyolctól a Kuplungban. Az eseménynek Facebook-oldala is van – csatlakozni ér, eljönni még inkább, belépő nincs.

Ne maradjon le semmiről!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!