Szép Fruzsi, Gerendai és DJ Titusz kezében van a húsvét

2016.03.23. 15:05

Már csak pár nap van hátra az Index idei dalversenyének döntőjéig, addig bemutatjuk az öt résztvevő előadót. Írtunk már a Felső Tízezerről, a Fran Palermóról és I Am Soyuzról, most pedig bemutatjuk a Dope Calypsót, a mostani döntő talán legtökösebb zenekarát.

A zenekart két évvel ezelőtt alapította Sarkadi Miklós és Kelemen László, akikhez dobosként csatlakozott Bakó Balázs, aki tavaly óta nem tagja az együttesnek, és a helyére Szabó Áron Vasaló érkezett. Basszusgitárosuk viszont azóta sincs, és lehet már nem is lesz. És lehet ez nem is baj.

A három zenészt egyébként lehet ismerni kisebb-nagyobb, de azóta megszűnt vagy nem túl aktív zenekarokból is. Sarkadi a Kollapsban, Kelemen a Haunebuban, Vasaló pedig a Nemjuciban és Rémemberben játszott korábban. Utóbbival kapcsolatban muszáj megemlítenünk azt a legendás szigetes felvételt, ami annak idején letarolta a magyar netet, teljes joggal, amikor kiesett a Szigeten koncert közben a dobok közül. 

Az indulás óta a garázspunk/posztpunk vonalon mozgó Dope Calypso két nagylemezt is kiadott. Az egyiket még csak szerettük, a másikat meg kifejezetten imádtuk, de klipekben is nagyon erősek. A trash horroros videójukat Vandad Kashefi, a Goodbye Monkey tévés prédikátoros klipjét pedig Szabó Áron rendezte.

A Dope Calypsóval egyébként találkoztunk Pozsonyban is, ahol több másik magyar zenekarral részt vettek a Waves nemzetközi showcase-en, illetve 2014-ben és 2015-ben is beválasztottuk az albumukat az év legjobbjai közé. Mert faszák, azért.

A március 27-i döntőt a budapesti Kuplungban tartjuk, ahol egy-egy minikoncertet ad mind az öt zenekar, tehát a

  • Felső Tízezer
  • Fran Palermo
  • I Am Soyuz
  • Dope Calypso
  • és a Papaver Cousins.

A győztes nem mi és nem is a közönség, hanem egy négyfős szakmai zsűri választja ki, akiknek a nevét egészen eddig titkoltuk. A zsűri tagja Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, Szép Fruzsina nemzetközi fesztiválszervező, DJ Titusz zenei producer, illetve Dudás Gergely, az Index főszerkesztője.

Ne maradjon le semmiről!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.