Megint bolondos táncot jár a kislány

Válogatás a hét legjobb videoklipjeiből

videodiszko
2016.03.26. 08:34

Vannak, akik grandiózus látványokat találnak ki, koreográfiákat, vizuális effekteket, de őszintén szólva egy kliphez néha az is elég, hogy jó pillanatban legyünk a tengerparton, és csak a telefon legyen nálunk. Ez is például az eheti Videódiszkó nagy tanulsága, meg az is, hogy múzeumban üldögélni néha tök jó mulatság.

BJ the Chicago Kid: The New Cupid (featuring Kendrick Lamar)

rendezte: Matt Barnes

Mi történne akkor, ha Ámor egyszer csak úgy döntene, hogy mostantól egy rohadt nagy szemét lesz? Nagyjából az, ami BJ klipjében van, ahol nyilak helyett inkább striciskedik, nagy galibákat okoz, kiveri a gyerekek kezéből a fagyit, ja, és a zseniális komikus, Hannibal Burress játssza.

My bubba: Charm

rendezte: My

Nagyon kevés az olyan minimálvideó, amiben nem történik semmi, mégis képtelen az ember levenni a szemét róla. A My bubba nevű svéd duó (egy My és egy Bubba nevű énekesnő párja) klipje ilyen, pedig semmi nincsen benne, csak egy szarvas, ami elszabadult Coney Islandon, és egy helikopter, ami próbálja a part felé terelni. Mégis szép az egész, magam sem tudom, miért.

D.R.A.M.: Signals

rendezte: Nathan R. Smith

Jön a tavasz, melegszik az idő, a hosszú hétvégén 17 fok is lehet, de ami fontosabb, hogy pár hét, és majdnem kétszer ennyi lesz, na akkor kell D.R.A.M. számát bömböltetni a réten, vagy éppen egy parkolóban, szmokifüstben táncolva, addig is itt van ez a videó, ami rákészít minket lelkiekben az élményre. Még akkor is, ha D.R.A.M. leginkább úgy néz ki, mint Rick James - Dave Chappelle paródiájában.

Yours Are The Only Ears: Low

rendezte: Taya Bayat

Két szörnyen modorosan felöltözött, nagymamaszemüveget viselő fiatal lány üldögél, szintizik, és suttogva énekel a New Yorkban található Természettudományi Múzeumban. Ez akár lehetne elviselhetetlen is, de nem az egyáltalán, jól illik a csendes, visszafogott számhoz ez a látvány, a múzeumi tárlat közelről meg még inkább.

Sia: Cheap Thrills

rendezte: Daniel Askill

Sia lassan halálra fogja dolgoztatni Maddie Zieglert, azaz A Kislányt, Akit Mindenki Sia Klipekből Ismer. Most a Cheap Thrillsben is ő szerepel, két másik táncossal, bár most kevésbé mániákus a tánca, de nem kevésbé bolondos. Sia is feltűnik, bár nehéz megmondani, hogy bábu-e vagy sem.

Little Scream: Love As A Weapon

rendezte: Dan Huiting

Kevés kép ismétlődik a kanadai Little Scream klipjében, de azok legalább jól néznek ki: tánc egy rideg aulában, miközben az énekes Laurel Sprengelmeyeren olyan flitteres ruha van, amit legutóbb Csepregi Éván láttam 1986-ból, két festékkel lefújt kéz jeleli a dalszöveget, plusz még egy csomó minden, amit nem lövök le. Az kifejezetten tetszik, hogy a klipnek van outrója, amiben aztán végképp semmi sem történik, de gondolom nem akarták elvágni a számot.

Steve Mason: Alive

rendezte: Rok Predin

Steve Mason új klipjében egy olyan világban vagyunk, ahol mindenkinek egy kisördög lebeg a feje felett, és ez a kis klambó megnehezíti mindenkinek az életét. Szerencsére Steve elkezd szemüvegeket küldözgetni az embereknek, akik végre megláthatják, és így elintézhetik azt a kis bajkeverőt. Igen, valóban hasonlít az 1988-as Elpusztíthatatlanok című filmre. És az egész úgy néz ki, mint egy izometrikus nézetű, pixeles videojáték.

Ne maradjon le semmiről!