Vajon ellopták az olaszok Rúzsa Magdi dalát?

2016.04.19. 07:06

Továbbra is rendkívül hálátlan feladat egyértelműen megállapítani a lopásokat a zeneiparban, de azért több mint gyanús a hasonlóság egy olasz énekesnő és Rúzsa Magdi dala között.

A Szerelmes vagyok beléd Rúzsa Magdi és a Compact Discóból is ismert Lotfi Begi közös száma, amit annak idején elég sokat játszott a rádió.

Ez pedig egy bizonyos Alessandra Amoroso Comunque andare című száma, ami legalább három évvel később jelent meg, mint a Szerelmes vagyok beléd, de alig másfél hónap alatt már bőven nyolcmillió lejátszás fölött jár, és per pillanat az egyik legnépszerűbb rádiós és tévés sláger Olaszországban.

A hasonlóság teljesen nyilvánvaló, de mivel már pár hang eltérés után képtelenség plágiumról beszélni, így csak valószínűsíthető, hogy Andrea Rigonat dalszerző egy kiadós budapesti csajozás alkalmával hallotta meg a rádióban Rúzsa Magdiék dalát. A dallal kapcsolatban megkerestük Lotfi Begit, aki elmondta, hogy valóban nagyon hasonlít a dal, de azért nem menne vele bíróságra, bár elég valószínűnek tartja, hogy az olaszok hallották az ő verzióját.

Tényleg hasonlít a két dal?

Ne maradjon le semmiről!