Presser Gábor megszólalt a Kanye West-ügyben

2016.05.23. 11:49

"Lehet, hogy nyerünk, lehet, hogy elbukunk, de legalább nem fogok egész életemben arra gondolni, hogy meg sem próbáltam megvédeni magam" – írja honlapján Presser Gábor, miután kiderült, hogy 2,5 millió dollárra, azaz több mint 700 millió forintra pereli Kanye Westet, amiért nem fizetett neki eleget a Gyöngyhajú lány felhasználásáért.

A zenész közleménye szerint már három éve húzódik "az áldatlan és nagyon bántó" jogi  huzavona az őket képviselő jogi iroda és Kanye ügyvédei közt. "Három éven át csak vártam, néztem, hogy mi történik a dallal, de mostanra be kellett lássam, hogy nem maradt más, mint bírósághoz fordulni. Ez lehet, hogy újabb éveket emészt majd fel" – fogalmazott Presser.

A Gyöngyhajú lány zeneszerzője a sajtóban felröppent 700 milliós perértéket sem cáfolta. Szerinte ez az amerikai zenepiaci viszonyokat tükrözi, és természetesen köszönőviszonyban sincs a magyar dalszerzők jövedelmével.

Gondolom, azt is hivatott jelezni, hogy ez már egy „világpiaci” történet, és talán azt is, hogy ebben a Világsztár – kelet-európai szerző viszonylatban mégsem az a legjobb módszer, hogy a nagyobb, az erősebb mindent visz.

Kanye West legutóbbi lemezéről, a The Life Of Pablóról egyébként februárban cikkeztünk is. "Ha az album csak abból állna, hogy egyes számai mennyire jók, aztán azokat átlagolnám a végén, akkor lehet, hogy a The Life Of Pablo nem jönne ki jól. Viszont az elejétől a végéig végigtolni egyáltalán nem rossz élmény" – írtuk róla.

Ne maradjon le semmiről!