Mértékkel lopj, ha kell

2016.05.25. 16:26

Szeptemberben új nagylemezzel jelentkezik a Junkies, amelynek előhírnöke a mostani Írj egy dalt! című szám. A lemezt felvezető dalt nálunk mutatja be a zenekar, élőben pedig a Barba Negra Trackben hallhatja majd először a közönség június másodikán, amikor az éppen 15 éves SX7 című lemezüket ünneplik és adják elő.

"Barbaró Attila, a gitárosunk hozta az alapötletet, amin azután rengeteget dolgoztunk, kerék alá tettük, onnan is kivettük, gyakorlatilag végigpróbáltuk mindenhogyan, addig, amíg jónak nem éreztük. Igazából egy kísérleti egér volt a leendő új nagylemezünk soundjához" – mesélt az Indexnek a számról Szekeres András, a zenekar frontembere. 

"A szövegen eléggé elakadtunk, erre kimentünk a mosdóba a Keleti Blokkban, és ott volt egy falfirka, hogy:

Mértékkel lopj!

Ezt természetesen bele kellett írnunk a szövegbe. Három helyen készült a dal, a végső keverését Birkás Gergő barátom végezte a saját Fantomas Stúdiónkban" – folytatta az énekes.

A dalhoz egyébként klip is készült, ezt a kanadai-magyar Kiss Pete forgatta és vágta. "A klippel nem lacafacáztunk sokat: átcuccoltunk Riki hatalmas nappalijába, és egész nap forgattunk, bár nekem el kellett mennem az AC/DC-koncertre a végéről" – mondta Szekeres.

A számot június másodikán, az SX7-bulin élőben is előadja majd a Junkies. A koncerten olyan vendégek is színpadra állnak majd, mint Ganxsta Zolee, Paddy, azaz Oravecz Kristóf a Paddy and the Ratsből, Tarján Zsófi a Honeybeastből és Szendrey Szasza a Zorallból.

A zenekarral egyébként két éve interjúztunk is, amikor egyetlen fellépés erejéig a régi felállásban, az Olaszországból hazatérő Somogyi Józseffel, Jódlival, játszották el a régi számaikat. A Junkies régi felállását próba közben csíptük el: halnevelésről, bajuszmetálról, sörről, drogról és a Tankcsapdáról beszélgettünk velük.

Ne maradjon le semmiről!