Gyá, ma este megint Prodigy!

2016.07.02. 07:51

Egy évnyi kihagyás után megint Magyarországon, egész pontosan a soproni Volt Fesztiválon fog fellépni szombat este a Prodigy, és hát mit lehetne elmondani még ezen az információn túl, azon kívül, hogy

végre!

A Prodigy-vel mindenki úgy szokott viccelni, hogy a magyar fesztiválok visszajáró vendégeiről van szó, hogy mindig ugyanazokat a számokat játsszák, és hogy úgy általában, minek jönnek ide? Hát azért, mert akárcsak a Chemical Brothers, vagy mondjuk az Iron Maiden, a Prodigy is még mindig iszonyúan népszerű húzónévnek számít nemcsak a kelet-európai, hanem a nyugati, sőt, az amerikai fesztiválokon is. És hát az emberek népszerű dolgokra szeretnek ugrálni.

De mégis mennyire népszerű a Prodigy? Hol léptek fel, milyen számokat játszanak leggyakrabban, és a legfontosabb kérdés: mennyi idő van hátra a szombat esti koncertig? Ezt illusztráljuk most ezzel a cikkel. Figyelem, ne csak görgessen, hanem legyezzen az egerével bátran a grafikák fölött, hiszen az igazán értékes adatokat csak így fogja megtudni!

A Prodigy fellépési statisztikái a Setlist.fm nevű, koncerteket gyűjtő portálról származnak. A Setlist.fm egy közösségi portál is, ami azt jelenti, hogy a felhasználók maguk tölthetnek fel adatokat. Így kerülhetett fel például a Prodigy budapesti fellépései közé egy 1997-es, ismeretlen helyszínen adott koncert, amiről semmi más információt nem találni, ezért feltehetőleg téves. A portálon nem szereplő számlisták az internetről, rajongói fórumokról származnak. A Magyarországon leggyakrabban játszott számok statisztikája ezekből a leírásokból jön, de csak 1997-től, ugyanis az 1996-os koncertről nem maradt fenn ilyen adat. Ha esetleg ott volt, ne habozzon megosztani velünk kommentben!

Ne maradjon le semmiről!