Eszméletlen lányokat találtak a Balaton Sound egyik fellépőjének öltözőjében

2016.07.11. 07:32 Módosítva: 2016.07.11. 11:12

Két eszméletlen lányt találtak szombaton este a Balaton Soundon, a DVBBS nevű, elektronikus zenét játszó kanadai duó öltözőjében, írja a Bors

látogatóktól hermetikusan elzárt részen, a fesztivál legjobban őrzött területén, a duó öltözőkonténerében találták meg a takarítók a földön fekve a két eszméletlen lányt.

Azonnal mentőt hívtak hozzájuk, az egyik lány édesanyja rögtön a rendőrséget is tárcsázta, feljelentést is tett. A zenészek ekkor már a reptéren voltak, ott érték el őket a rendőrök, de egyelőre nem tudni, mi lett az ügy vége, írja a Bors.

A rendőrség azóta kérdésünkre is válaszolt, és közleményt is adott ki, amely szerint négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állítottak elő a helyi rendőrkapitányságra, akiknél a ruházatuk átvizsgálása alkalmával kábítószergyanús anyagot találtak. Hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást,

amelynek során – a rendelkezésre álló adatok alapján - szexuális erőszak gyanúja nem merült fel

- írta a rendőrség.

Azt nem tudni, hogy a lányok mitől lettek rosszul, és az sem tisztázott még, hogy ehhez volt-e köze a zenész testvérpárnak, írta a Bors.

A Blikk hétfő délelőtt azt közölte, hogy a gyanúsítottak között vannak a zenészek is.

A szervezők azt mondták a Borsnak, hogy a koncert alatt a zenekar tagjai a rajongótáborból néhány lányt hívtak fel a színpadra, majd a koncert után a backstage-be, az öltözőjükbe. A lányok a zenekar vendégeként voltak ott, beszökni nem lehet, szigorúan védik ezt a területet. „A formáció szigetes koncertjét a történtek miatt le­mondtuk” – közölte a Sziget Iroda munkatársa a lappal.

A Sziget Iroda megerősítette a Bors cikkében írottakat, de nem közölt további részleteket.

A duó hétfő válaszolt az Index kérdéseire az üggyel kapcsolatban, erről ebben a cikkben írtunk.