Bon Jovi dalszerzője írta az '56-os emlékév dalát

2016.07.12. 18:10

A következő két napban veszik fel az 1956-os emlékév hivatalos dalát, amelynek zenéjét a számos világslágert jegyző Desmond Child írta – jelentette be kedden Schmidt Mária, az emlékév kormánybiztosa, valamint a Terror Háza múzeum alapító főigazgatója.

A félig magyar, félig kubai származású dalszerző már sokszor járt Budapesten, de csak februárban kapta meg a magyar állampolgárságot, amire nagyon büszke – ahogy arra is, hogy az Artisjus akkoriban életműdíjjal köszönte meg munkáját.

Schmidt Mária a keddi sajtótájékoztatóján elmondta: olyan dal megszületése a cél, ami a fiatalok számára is újraélhetővé teszi azt a hatvan évvel ezelőtti pillanatot, amikor

a magyar nemzet egységesen megmozdult azért, hogy megharcoljon a szabadságért és a függetlenségért, és azokért a pillanatokért, amelyekért érdemes élni.

A kormánybiztos az MTI érdeklődésére azt is elismerte, hogy az is szempont volt, hogy magyar származású művész szerezze a dalt.

Desmond  Child olyan előadóknak írt számot, mint a Bon Jovi, az Aerosmith, Ricky Martin, Cindy Lauper, Meat Loaf, a Kiss, Katy Perry, Cher, a Roxette vagy Selena Gomez.

Ő szerezte például:

A magyar származású dalszerzővel, miután megkapta az állampolgárságot, interjúztunk is, és a beszélgetés során a magyarságáról is mesélt. "Az apámról 18 éves koromig nem is tudtam, hogy ki, nekem azt mondták, hogy csak egy családi ismerős. A születésnapom után derült ki, hogy ki is ő tulajdonképpen. Egy évre rá elhozott Magyarországra, 1973-ban lehetett ez, de utána rendszeresen hazajártam, és úgy szívtam be magamba a magyar kultúrát, mint a szivacs. Apám egy túlélő volt, olyan ember, aki soha, egy pillanatig sem adta fel, mindig felállt. Sok gyerek teljesen más akar lenni, mint az apja. Na, én pont olyan" – mondta az Indexnek.

Amikor Orbán Viktor idén áprilisban családjával járt az Egyesült Államokban, akkor nemcsak Barack Obamával találkozott, hanem sajtóértesülések szerint Desmond Childdal is

Ne maradjon le semmiről!