Rihanna benyújtotta a 280 milliós számlát

2016.08.11. 15:50

Nem is az a lényeg, hogy a barbadosi énekesnő egymillió dollárért lép fel (ezt az információt a Sziget nem erősítette meg, de nem is cáfolta az azt elsőként megszellőztető Figyelőnek, ami érthető, szigorú feltételek szabályozzák, miről lehet beszélni és miről nem - erről speciel nem nagyon), mert egy A-listás popelőadó ennyit simán elkérhet (Taylor Swift például), a fura az, hogy a HVG infói szerint eddig nem kértek el egy vasat sem. 

Koncertszervező szakemberek a Stenknek azt mondták, hogy még kisebb zenekarok esetében (ahol nagyságrendekkel kevesebb pénzről van szó) sem ez a gyakorlat, az előleg átutalása nélkül például még a ridert (a fellépő igényeit tartalmazó dokumentumot) sem nagyon szeretik átküldeni. Egy magyarországi fesztiválon két fellépő "váratlan" koncertlemondása is ilyen malőr miatt következhetett be: nem kapták meg az előleget, így az előzetesen leokézott bulit nem vették magukra nézve kötelező érvényűnek. Az sem kérdéses, hogy egy ilyen volumenű buli gázsiját előre kifizetik a szervezők - ezért szívta meg például a Rockmaraton a Megadeth koncert elmaradását

Rihanna menedzsmentje a HVG szerint már februárban küldhette volna az első számlát, majd a szerződésben foglaltaknak megfelelően még kettőt, de mivel nem tették, így (érthetően) a Sziget nem utalt nekik egy vasat sem. A stáb ennek ellenére megérkezett és felépítette a színpadra a díszletet, majd mintegy mellékesen valaki átadott egy számlát a Sziget-stábnak, egymillió dollárról. A HVG forrása szerint ilyen szintű lazasággal a fesztivál szervezői még nem találkoztak.