Jövőre is lesz Eurovízió, megint keresik a Dalt

2016.10.10. 18:12

Kiírták A Dal 2017 pályázatát, amelynek keretében azt a dalt keresik, amelyik Magyarországot képviseli a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon. A jelentkezők pályaműveikkel november 20-ig nevezhetnek - közölte az MTVA sajtóirodája. Mint az MTI-hez eljuttatott összegzés kiemeli, hogy a kiíró a magyar nyelvű dalokat támogatja, de angolul, valamint a Magyarország területén élő kisebbségek és etnikumok nyelvén íródott pályaműveket is várnak - ebben az esetben a dalhoz csatolni kell a szöveg magyar fordítását. A Dal 2017 részletes pályázati kiírása a mediaklikk.hu/adal címen érhető el. Idén november 20-án éjfélig lehet postán beküldeni a kinyomtatott pályázati adatlapot.

A pályázati feltételek között szerepel, hogy a benevezett szám (dalszöveg és zene) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba vagy médiafelületre (televízió, rádió, internet) és nem hangozhatott el nyilvános előadáson 2016. szeptember 1. előtt. A dal maximális időtartama három perc lehet, az előadók csak magyar állampolgárok vagy magyar anyanyelvűek lehetnek és 2017. május 9-ig, az Eurovíziós Dalfesztivál első kijevi elődöntőjéig be kell tölteniük 16. életévüket.

Tavaly 372 dallal pályáztak A Dalba. A győztes, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), aki Magyarországot képviselte idén májusban Stockholmban. A Pioneer című szám a 19. helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon, amit jövőre Ukrajnában rendeznek meg, miután Stockholmban az ukrán énekesnő, Jamala győzött 1944 című dalával.

Ne maradjon le semmiről!