Áldozni a kísérletezés oltárán

2016.11.11. 17:25

Elkészítette első nagylemezét az Isle of Man, Matos Gergő egyszemélyes experimentális projektje, ami végül majd két részben jelenik meg, az első fele például most itt nálunk.

Az első nagylemezem szerettem volna két részben kiadni, így most hallgatható meg az első fele, az Atmosphere I. Úgy éreztem hogy a teljes lemez túlságosan két részre bomlana így logikusabbnak tűnt ez a megoldás, így a lemez második felén még dolgozhatok tovább.

- meséli Matos, aki egyébként az Isle of Man mellett más projektekben is részt vesz, mint a zajzenés Malvo, vagy glitch hopos Twins Are Loud.

Igyekeztem továbbra is sokat kísérletezni, nem feltétlen arra törekedtem hogy olyan nagyon egységes képet alkosson a lemez, de azért talán egész szép íve lett így is.

Az Atmosphere első felvonásán szereplő öt dal egy hosszabb periódust ölel fel, a számok alapjai már hónapokkal ezelőtt megvoltak, azóta még tovább formálódtak. A lemezen Peller Viktor dobol, aki az élő felállásban is játszik, illetve a Loom című számban Markó Luca énekel. A Concorde Nationnél megjelenő lemezhez a videót szintén Matos készítette.

Az Isle of Mant élőben legközelebb a MOME nyílt napján lehet elcsípni december 9-én.

Ne maradjon le semmiről!