Az idén visszatérhet a KLF

2017.01.03. 17:45

A kilencvenes évek elektronikus popzenéjének úttörői 23 éve elégettek egymillió fontot, és többé nem hallattak magukról. Most egy rejtélyes üzenetben arra céloznak, hogy az idén valami történni fog.

Bill Drummond és Jimmy Cauty duója a kilencvenes évek elejének egyik legsikeresebb brit együttese volt, öt kislemezzel szerepeltek a top 5-ben, klipjeiket ronggyá játszotta az MTV, ők maguk viszont legalább annyira érdekeltek voltak a botránykeltésben is, mint a sikerekben.

1992-ben a hatásvadász, avantgárd performanszairól és cinikus, zeneipar-ellenes hozzáállásáról hírhedt KLF váratlanul feloszlott, de Drummondnak és Cautynak arra még volt gondja, hogy két évvel később máglyát rakjanak a zenéből befolyt összes jövedelmükből, mintegy egymillió fontból, a jeles cselekedetet pedig filmre rögzítsék. Sőt, a biztonság kedvéért a teljes diszkográfiájukat elérhetetlenné tették Nagy-Britanniában.

KLF 01-01-2017 WTF FOUND VHS from Cale Leth on Vimeo.

Most viszont közéttettékKLF 01 01 2017 WTF FOUND VHS című dokumentumfilmet, melyhez egy szöveg is tartozik, melyből többen arra tippelnek, a számmisztikához legendásan vonzódó duó az idén visszatér. 

Az együttes ugyanis nagy jelentőséget tulajdonít a 23-as számnak, és a kísérőszöveg is arra emlékeztet, az emlékezetes pénzégetés óta pont 23 év telt el. Ráadásul a film is pont 46 perces (2x23). A KLF-et ismerve aztán simán lehet az is, hogy óriási átverés az egész, de legalább történik valami.

Ne maradjon le semmiről!