Távkapcsolatban is születhetnek csodák

2017.01.05. 17:26

2016 végén az év legjobb magyar klipjei közé válogattuk a DembugZ bemutatkozó videóját, amelyben a tűsarkús főhősnő vízipisztollyal számol le a gonosz bohócokkal. A videójátékok világát idéző klip Garay Anna Elza és Varga WaTa Tamás duójának debütáló dalához készült, amelyben az Irie Maffiából ismert Sena is közreműködött. A tavalyi klip után a DembugZ legelső EP-je is a Stenken debütál.

"Szerelmi és zenei kapcsolatunk két év távkapcsolattal kezdődött. Egyik felünk Londonban volt, a másik pedig a csodás Budapesten maradt. Hasonló érdeklődésünk, ízlesünk és egymásra találásunk egyértelművé tette számunkra, hogy közös zenét kellene csinálnunk" – mesélte nekünk a duó. Ebből az ötletből született a DembugZ.

Megalázva a távolságot, átverve a rendszert, Ableton projekt file-okat küldözgetve egymásnak elkezdtünk közös zenéket készíteni. Nem számított, hogy ki hol van, hol él, tudtunk közöset alkotni, közösen dolgozni.

A most megjelenő EP-n két remix (EmptyX és Uffalo Steez), valamint a Hold On eredeti és instrumentális verziója is hallható, illetve egy új dal, a sejtelmes, megtévesztésre utaló Mocker Dub is. A Senával való együttműködés kapcsán a DembugZ elmondta, hogy olyan itthoni közreműködőt kerestek, akinek erős és karakteres hangja van, emellett pedig megbízható is. "Nem kellett sokáig gondolkodnunk, Senat kerestük meg, aki pont olyan karaktert adott a számnak, amilyet elképzeltünk."

Akiknek esetleg megfakultak az emlékei, itt nézhetik újra a Hold On tök pofás, nyolcadik kerületben forgott klipjét:

Ne maradjon le semmiről!