Májkrémet eszek, nem kell a kaviár

2017.01.13. 15:14

Tavaly márciusban jelent meg a Slow Village legelső anyaga, a 2000tizenvalahány, aminek hallatán több lassúfej is felkapta a fejét, és amit aztán további két EP, az Újmappa és a F.A.Q követett. A csapat aztán úgy döntött, hogy egy nagylemezzel zárja le a mögötte álló nagyjából egy évet. A 201X című anyag a Stenken hallható először.

Az instrumentális és absztrakt hip-hopjával nevet szerzett DJ Slow (Zsigri Bálint) 3 MC-vel (Tink - Balázsovics Mihály, Nash - Nagy Dénes és Goulasch - Gergály Norbert) kiegészülve hozta létre a Slow Village nevű formációt, amelynek neve egyben főhajtás is a detroiti Slum Village előtt, ez meg azért sokat sejtet. "Az erkélyre kiálltunk, kint beálltunk, bejöttünk, kiabáltunk" – szövegelik például az albumon is hallható Kisszobában, ami viszonylag érzékletes képet fest a közös munkáról.

A közreműködők kapcsán azt mesélték: "Igyekeztünk összeszedni azokat az arcokat országszerte, akik kortársaink és friss hangvételt képviselnek a műfajban. Természetesen sokukkal régóta baráti kapcsolatban vagyunk, de vannak páran, akikkel személyesen még nem is találkoztunk. A zene szeretete és a közös ízlés valahogy összehozott minket a világhálón." Róluk van szó egyébként: K90, Sör és Fű, Phlat, HRK, FNT, Hívatlanok, NB, SLA, Skill Walker és 4tress.

A 201X a Bandcampre is felkerült (ahogy a korábbi EP-k is), ahonnan le is lehet tölteni az anyagot, de akár cédét is lehet rendelni a zenekartól. A Slow Village legközelebb január 27-én, pénteken, fog fellépni a RedRed előtt a Kuplungban, majd másnap a tízéves Mekvárt Szleng szülinapi partiján az A38 Hajón. Aztán lesz még egy buli a pécsi Nappaliban, február 10-én, pénteken.

Ez pedig a 2000tizenvalahány Klipszemlét is megjárt videója, csak úgy emlékeztetőül:

Ne maradjon le semmiről!