Meghalt Toby Smith, a Jamiroquai egyik alapítója

2017.04.14. 21:21

46 éves korában elhunyt Toby Smith, a Jamiroquai alapító billentyűse. Halálát először a Funkin nevű Jamiroquai-rajongói oldal írta meg, majd Stuart Zender, a zenekar korábbi basszusgitárosa is megerősítette az Instagramon, pénteken pedig Jay Kay szomorú közleményben a Jamiroquai Facebook-oldalán is beszámolt a hírről.

"Nélküle ma nem lenne Jamiroquai" – írta több bekezdéses posztjában a frontember. Toby Smith a zenekar 1992-es indulásától tíz évig volt a Jamiroquai billentyűse és társdalszerzője. 2002-ben, családi kötelezettségeire hivatkozva, hagyta el a zenekart, hogy több időt tölthessen a feleségével és a gyermekeivel.

3.45 am Good Friday Yesterday, I found out the news I was hoping, and truly believed, would never happen, that my dear...

Közzétette: Jamiroquai – 2017. április 14.

A 46 éves zenész, producer és menedzser április 11-én hunyt el, halálának okát egyelőre nem fedték fel a nyilvánosság előtt. Toby Smith a Jamiroquai első öt albumán zenélt, az ő játékát hallhatjuk például a Space Cowboy, a Virtual Insanity és a Cosmic Girl című dalokban.

Toby Smith kevesebb mint két héttel a legutóbbi Jamiroquai-album, az Automaton megjelenése után hunyt el. Kritikánkat a lemezről ebben a cikkünkben olvashatja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport