Tizenegy kamionnal jön Budapestre a Depeche Mode

2017.05.12. 12:00

Tizenegy kamionnal, négy busszal, és öt kisbusszal érkezik Magyarországra a Depeche Mode. Dave Gahan zenekara május 22-én, hétfőn, játszik majd nálunk, de az előkészítés már május 17-én, csütörtökön, elkezdődik. Az építés négy napig fog tartani, vasárnap pedig a produkció technikai próbája zajlik majd.

A hétfői buli lesz az első alkalom, hogy a Groupama Aréna koncerthelyszínként funkcionál, vagyis a Depeche Mode adja itt az első koncertet. A zenekar saját szakáccsal és konyhai személyzettel érkezik Budapestre, a stáb teljes létszáma (Gahanékkel együtt) hetven fő, de további hetven magyar is besegít majd. A legtöbb magyar az építésben és a bontásban vesz részt, de lesz olyan is, aki a fellépőruhákkal dolgozik vagy a konyhai személyzetnek segít, közölte a Live Nation az MTI-vel.

A kétszintes színpad több mint 500 négyzetméter alapterületű, hátul pedig egy óriási ledfalon mennek majd Anton Corbijn munkái, de természetesen lesz strobi és füstgép is a bulin. A Groupama kapuit a koncert napján pontban fél hatkor nyitják majd, és nem árt tudni, hogy üveget, palackot, videókamerát, profi vagy félprofi fényképezőgépet, valamint esernyőt sem lehet bevinni a koncert helyszínére. (Eső esetére készüljünk esőkabáttal, ahogy mondjuk a Sziget alatt is.) Két előzenekar lesz: a F.O.X és a Raveonettes, utóbbit többen is bírjuk a szerkesztőségben.

És nagyon fontos, hogy az estre már minden jegy elkelt.

A Depeche Mode legújabb albuma, a Spirit március közepén jelent meg, amiért mi csak mérsékelten tudtunk lelkesedni. "Az angolszász zenei sajtó annyira rákattant ezekre a dalszövegekre, hogy rendre két csillaggal és húsz-harminc százalékkal felülértékeli a sajnos totális unalomba fulladó lemezt. De mi itt Magyarországon legalább azzal vigasztalhatjuk magunkat, hogy végre lett egy olyan DM-album, amit Ákos biztosan nem fog tudni egy az egyben lemásolni" – zártuk kritikánkat.

Az album turnéja május 5-én, pénteken, indult Stockholmban, a Depeche Mode pedig Pozsonyból érkezik majd Budapestre, ahonnan Prágába utaznak tovább.

Ne maradjon le semmiről!