Farkast szelídített a Magashegyi Underground

2017.10.03. 16:30

Eddigi pályája talán legszebb klipjével jelentkezik a Magashegyi Underground, amely a zenekar aktuális, Itt leszel című dalához forgott. A különleges látványvilágú videót a Stenken lehet először látni.

A Petőfi Rádióban nyár óta pörgő dal zeneszerzője és producere Toldi Miklós, a zenekar dobosa, a szöveget a 30Y frontembere, Beck Zoltán jegyzi, a szám klipjét pedig a sokat tapasztalt magyar klipkészítő, Galler András "Indián" rendezte.

"A klip az elválás pillanatát járja körbe, annak megélésével, ugyanakkor tagadásával is. Arra keres és talál választ, hogy vajon igazából elválhatunk-e valakitől, kitörölhetjük-e magunkból végleg a megélt csodát, a szerelmet" – fejtegette a videóban látottakat a zenekar énekesnője, Bocskor Bíborka.

A rendező egyébként szívesen fogadta a Magashegyi Underground megkeresését, állítása szerint mindig örül, ha egy zenekar kreatív ötletekkel érkezik, van mondanivalója, illetve képekben is gondolkodik a dalszövegek mellett.

"Izgalmas forgatás volt, három helyszínre költöztünk be egyetlen nap alatt, és tovább nehezítette a munkát az állatokkal (és idomítóikkal) közös felvételek. Az viszont nagy könnyebbség volt, hogy szereplőként lényegében csak Bíborkára kellett koncentrálni, ő pedig vérprofin viselt mindent, ami egy ilyen forgatással együtt jár:

a sok átöltözést, a nagy nyári meleget, és az állatokkal való összeszokáshoz szükséges órákat.

Amit a legjobban szerettem a klipben, hogy szürreális képvilágban, torzító optikákat használva szimbólumokon keresztül mesélhettünk. Bíborka jelenléte és tekintete pedig a képeken még jobban ráerősít a mondanivalóra" – mondta a forgatásról Indián, aki a zenekar és Bíborka arculatát évek óta meghatározó Zsólyomi Norbert divatfotóssal együtt dolgozott a klipen.

A Magashegyi Underground az őszt klubturnézással tölti, a koncertsorozat csúcsa pedig november 25-én lesz az Akváriumban. A zenekar tagjai a bulira hasonlóan különleges látványvilággal és további meglepetésekkel készülnek.

Ne maradjon le semmiről!