Új nevet kapott a Cseh Tamás Program

2017.10.18. 15:47

Megváltozik a Cseh Tamás Program neve, jelentette be a Nemzeti Kulturális Alap. Ezt azért hozták létre, hogy feltörekvő előadókat, szórakozóhelyeket támogassanak vele. A korábbi nyertesekről itt számoltunk be.

"A jövőben Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Programként (röviden Hangfoglaló Program) visszük tovább azokat a projekteket, amelyek eddig a Cseh Tamás nevével fémjelzett programhoz kapcsolódtak

- olvasható a névváltásról kiadott szerdai közleményben.

Azt írják, hogy Cseh Tamás családja mindenféle ellenszolgáltatás nélkül engedélyezte számukra, hogy használják a nevet, amit ezúton is köszönnek. Hónapok óta zajlanak az egyeztetések a program jövőjéről és végül az NKA vezetése, illetve a programot felügyelő kollégium a névváltás mellett döntött.

Az október 6. előtt született döntések alapján megvalósuló pályázatok a régi néven futnak tovább, az újakat viszont már Hangfoglaló néven jelentik be. Az első hivatalos esemény október 26-án lesz, az A38 hajón.  

A Cseh Tamás programmal korábban többször foglalkoztunk már. Itt olvasható az NKA alelnökével készített interjúnk, itt a Programiroda vezetőivel beszélgettünk, itt pedig a program vezetőjével, Bajnai Zsolttal készített interjúnk olvasható.

Ne maradjon le semmiről!