Mindenki elhitte, hogy kihajították a Linkin Parkot az American Music Awardsról

2017.11.22. 07:09 Módosítva: 2017.11.22. 09:32

Kezdjük távolabbról: a Tankcsapda 2006-ban adott egy pompás bulit a Kisstadionban, ami előtt, a beállás közben Cseresznye gitárossal bóklásztunk a környéken, majd amikor mentünk volna vissza a színpad mögé, a biztonsági őr engem beengedett, Leventét meg nem. Mert nem volt nála pass. És hiába magyarázta neki, hogy ő a gitáros, hoznom kellett bentről egy új dokumentumot, hogy bejöhessen. Cserkó először elég ideges volt, de aztán rájött, hogy ez a pali a legjobb őr evör, mert ennek aztán mondhatja bárki, hogy ő a kivagyokén a zenekar mellett, nem fogja beengedni. Vitt is neki pár sört. A Linkin Park is hasonlóan járt hétvégén, csak éppen őket egy díj elnyerése után hajították ki egy rendezvényről.

Mike Shinoda, Brad Delson és Rob Bourdon azaz a zenekar három tagja (Chester Bennington énekes nemrég hunyt el) az American Music Awards-ra megérkezve szembesültek azzal, hogy a jegyük nem jogosítja őket belépésre. Hogy miért, az nem derül ki a sztoriból, de mivel jelöltek voltak egy díjra, így úgy voltak vele, hogy csak beengedik őket előbb-utóbb.

Shinoda az Instagramon tudósított a kálváriáról, aminek második állomásaként a szekusok beeresztették őket, de csak ideiglenes belépőt kaptak. Ettől még jól elvoltak, nézték a bulit, majd megnyerték a Legjobb Alternatív Előadónak járó díjat, és buliztak volna tovább (szobrokkal a kezükben), de mindhiába, mert a rendezők szépen kitessékelték őket az épületből. Hiába magyaráztak, mutattak díjat, a szabál az szabál, nincs pass, nincs bulika. Tanulság nincs, max. annyi, hogy a "tessék blokkot hozni" az nem a véletlen műve volt a komenizmusban.

FRISSÍTÉS: Shinoda, miután több cikk is megjelent a témáról, a Twitteren közölte: az egész csak egy átverés volt, hogy becsapják "a lusta, kattintásvadász címekre váró újságírókat és a hiszékeny olvasókat". Ami azért nem teljesen jogos: ha egy zenekar tagja saját, hivatalos, zenekari bejelentésekre is használt oldalán közöl valamit kijelentő módban, azt elég bevett szokás tényként kezelni, és mondjuk egy lemezmegjelenés ott bejelentett dátumára sem szokás rákérdezni a kiadónál, hogy esetleg nem hazudik-e az együttes. Szóval ez társadalomkritikának azért nem volt egy tökéletes találat.

Ne maradjon le semmiről!