Pásztor Anna és öccse visszarepít a nyolcvanas évekbe

2017.11.24. 15:33

Egyszerre bájos és intim videóval jelentkezett Anna and the Barbies, amely az Utópia című album 1980-valahány című dalához készült. A klip a Pásztor testvérek családi archívumában őrzött régi, korábban sosem látott felvételekből állt össze, és a Stenken látható először.

Az 1980-valahány két és fél perces videója nagyjából 12 órányi családi felvételből lett összevágva, az emlékek felkutatása közben pedig számos elfeledett pillanat és megsárgult fénykép is előkerült. A klipben Pásztor Anna és öccse, Pásztor Sámuel fiatalsága elevenedik meg, na és persze a nyolcvanas évek, ahogy azt a dal címe is jelzi, bár látványosan a kilencvenes évekből származó momentumokból (A3 csatorna, az Msat elődje!) is akad bőven.

"Gyerekkorunk megnyúlt videókazettái és film szalagjai még őriznek pillanatokat, amikre már csak pár sejt emlékszik agyunk egy eldugott szegletében. Nyarak és karácsonyok, nagy evések, családtagok, akik nézd, mennyivel vékonyabbak voltak akkor még, vagy épp annyival vékonyabbak most, hogy már csak a szívünkben, gesztusainkban, egy-két elnyűtt családi történetben élnek tovább köztünk" – mondja az 1980-valahányról Pásztor Sámuel.

De nemcsak ezek a felvételek, álló és mozgóképek, ihlették a dal születését, hanem a későbbi digitális emlékek is. "Aztán ott a modern kor digitalizált temetője, telefonunk SIM kártyája, ami rendületlenül tárolja elhagyott szerelmeink és elfeledett nyaraink fontos és nem olyan fontos számait. Ezek ihlették ezt az egyszerre végtelenül könnyed, valahol a felszín alatt mégis picit szomorkás dalt, az 1980-valahányt" – teszi hozzá Pásztor Anna öccse.

A dal élőben is felcsendül majd Pásztor Anna szombati születésnapi buliján, amely során az énekesnő és zenekara a Barba Negrában koncertezik, illetve koccint majd a közönséggel. Az Álmatlan című Anna and the Barbies-filmről ebben a cikkünkben, a Segges a Balatonba klipjéről pedig itt írtunk.

Ne maradjon le semmiről!