Az Időcsavar összehozta Demi Lovatót és DJ Khaledet

videodiszko
2018.03.10. 07:30

Sade, Sia, illetve Kehlani mellett DJ Khaled és Demi Lovato is szerepel majd az Időcsavar filmzenealbumán. Klipet ihletett az Egy makulátlan elme örök ragyogása, az A Perfect Circle az állandó telefonnyomkodásnak intett be, a Thelma egyik főszereplője pedig újra megkettőzte magát. Néhány hét kimaradás után újra jelentkezik a Videódiszkó, ezúttal is az elmúlt napok legjobb klipjeivel.

The Armed: Role Models

rendezte: Tony Wolski

Tommy Wiseau, a minden idők egyik legrosszabb filmjeként emlegetett The Room rendezője lett a detroiti The Armed legújabb klipjének főszereplője, amelyben nem tesz mást, csupán valami idióta maskarában végighallgatja a zenekar Role Models számát. Wiseau nemcsak az Armed videójában kapott főszerepet, róla szól James Franco A katasztrófaművész (The Disaster Artist) című filmje is (Franco alakítja, meg rendez is), amelynek forgatókönyve miatt a Freaks and Geeks sztárja nemrég zűrbe keveredett.

Okay Kaya: Dance Like U

rendezte: Adinah Dancyger

Aki látta Joachim Trier (Szerzők; Oslo, augusztus; Hétköznapi titkaink) Thelma című filmjét, annak bizonyára ismerős lesz Kaya Wilkins, hiszen a Brooklynban élő, skandináv lány volt a fő- és címszereplő szerelme a nővé válásról és a szexualitásunk felismeréséről szóló moziban. Wilkins – akinek ez volt az első filmszerepe – elsősorban zenészként és modellként ismert, épp a bemutatkozó albumán dolgozik, méghozzá olyan nevekkel, mint Tobias Jesso Jr és Jamie xx. Azt még nem tudni, mikor fog megjelenni az album, viszont a címadó dalhoz készült egy klip, ami kéz a kézben jár a januárban kidobott, IUD című videójával, a rendező is ugyanaz volt.

Superchunk: Cloud Of Hate

rendezte: Taiyo Kimura

Közel öt évvel az I Hate Music után What a Time to Be Alive címmel adta ki tizenegyedik nagylemezét a Superchunk, az indie-körökben megkerülhetetlen Merge kiadót alapító Mac McCaughan zenekara. Hogy mennyire remek és energikus lett az album, arra tök jó példa a Cloud of Hate című szám, ami a héten egy ilyen jópofa videót kapott. (Mac McCaughan első és máig egyetlen szólólemezéről itt írtam.)

Crumb: Locket

rendezte: Haoyan of America

Mindig azokat a klipeket a szeretem a legjobban, amelyikekkel a leginkább gondban vagyok, amikor el kellene mesélnem, hogy miről szólnak. Ilyen a Crumb videója is, aminek inkább neki sem futok, de annyit azért elárulok, hogy az a kedvenc részem, amikor a vágódeszkán felaprítanak benne egy gyíkot. A dal egyébként a zenekar azonos című, második EP-jén szerepel, tavaly jelent meg.

Parquet Courts: Wide Awake

rendezte: Brother Willis

"A Preoccupations a darkwave, a Parquet Courts meg a new-wave felé megy" – állapította meg kedvenc posztpunk zenekarairól egy kommentelő a Parquet Courts legújabb videója alatt. A zenekar a tavasszal új albummal jelentkezik, amelynek funkos címadó dalához érkezett most videó, amelyben a tagok a New Orleans-i karnevál, azaz a Mardi Gras, alatt diliznek nagyot a lila zakóikban. A lemez producere Danger Mouse, és május 18-án jelenik majd meg.

Demi Lovato & DJ Khaled: I Believe

A hét egyik legnagyobb könnyzenei eseménye volt, hogy Sade hét év után új számmal jelentkezett, a Flower of the Universe című szerzemény ráadásul a Disney legújabb nagy gurításához, az Időcsavarhoz készült. A film zenéjéért azonban nemcsak ő felel, hanem például Sia és Kehlani is, csütörtökön pedig Demi Lovato és DJ Khaled dobott ki egy közös klipdalt a Selmát is rendező Ava DuVernay mozijához. A videóban természetesen a film szereplői és helyszínei is feltűnnek, a két zenész pedig a fináléban együtt bolondozik a naplemetében, Khaled meg reppel egy igen megmosolyogtatót.

Blossoms: I Can’t Stand It

rendezte: Blossoms

Januárban a 2018-as Sziget legelső fellépői között jelentették be a brit Blossoms budapesti koncertjét. A zenekar a második lemezét készíti elő az I Can’t Stand It videójával, amelyet Michel Gondry 2004-es, Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmje ihletett. Tom Ogden a klipben az emlékei kitörlésével próbál meg feldolgozni egy szakítást, a zenésztársai meg segítenek neki.

A Perfect Circle: Disillusioned

rendezte: Alex Howard

14 év után hamarosan új albummal jelentkezik a Tool éléről ismert Maynard James Keenan másik zenekara, az A Perfect Circle. Az év első napján bemutatott, Disillusioned című szám videója egy a valóságtól teljesen elrugaszkodott szekta ábrázolásával mutat jókora fityiszt az egyfolytában a telefonján csüngő nemzedékünknek. Az új album április 20-án érkezik, Eat The Elephant lesz a címe.

Ne maradjon le semmiről!